Deur: Od svih obećanja Tomaševića rezultat je – nula

Vijesti 21. lip 202315:43 0 komentara
N1

Saborski zastupnik HDZ-a Ante Deur kritizirao je u srijedu zagrebačku gradsku vlast i gradonačelnika Tomislava Tomaševića, uz ostalo i zato što je više od 3100 djece u Zagrebu ostalo neupisano u dječje vrtiće, ocijenivši da je rezultat svih Tomaševićevih obećanja - nula.

”Gradonačelnik se pohvalio kako se nije ispunilo katastrofično predviđanje o 10 tisuća neupisane djece u vrtiće; 3180 je neupisano, to je preko 3000 obitelji koji muku muče gdje i što s djecom, a znamo da će to biti sigurno preko 5000”, kazao je Deur u ime Kluba HDZ-a u govoru na slobodnu temu u Hrvatskom saboru.

”Od silnih obećanja otvoren je vrtić koji je započeo bivši gradonačelnik Milan Bandić; od svih obećanja i uvjeravanja građana da ste vi opcija koja zna i može, nažalost vidimo da je dosad rezultat ništa, nula pa i gore”, dodao je Deur.

Spomenuo je i ”strašnu odluku” zagrebačke vlasti o ukidanju demografske mjere roditelj – odgojitelj.

Na više od 3000 neupisane djece u zagrebačke vrtiće osvrnuo se i Davor Dretar (Klub Domovinskog pokreta).

”Mjera roditelj – odgojitelj je ukinuta, a novih vrtića nema, kakvu poruku vladajući u Zagrebu šalju mladim obiteljima”, upitao je.

Naglasio je kako je mladima vlastiti stan nedostižan, plaće su im nedovoljne, a kada se i odluče osnovati obitelj, dijete ne mogu upisati u vrtić. Dretar je ocijenio da će većina mladih zbog svega donijeti odluku da neće imati djece i da je ”to jedna od točaka plana uništavanja Hrvatske”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!