Dinamo je dao više igrača Svjetskog prvenstva nego Real i Barcelona

Vijesti 09. pro 202216:26 0 komentara
REUTERS/Hannah Mckay

FIFA je u svojem službenom izvješću objavila statistiku o tome koji su klubovi dali najviše igrača na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Pritom su u obzir uzeli igrače koji su u određenim klubovima trenirali od 15. do 21. godine. 830 igrača koji nastupaju na FIFA Svjetskom prvenstvu treniralo je u 427 klubova.

Najviše igrača na SP-u ima AFC Ajax. U njegovoj školi poniklo je 11 igrača koji nastupaju danas u pet različitih momčadi u Kataru. Na drugom je mjestu Deportivo Saprissa, klub čijih 10 igrača nastupa u jednoj reprezentaciji, treći je Al-Sadd SC s 9 igrača u jednoj reprezentaciji, dok je četvrti Sporting s 8 igrača u dvije reprezentacije.

Dinamo je zauzeo visoko peto mjesto, s 8 igrača koji su igrali za naš klub između 15. i 21. godine, a nastupaju sada u dvije reprezentacije – za Hrvatsku i Španjolsku. U reprezentaciji Hrvatske to su: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Dejan Lovren, Borna Sosa, Joško Gvardiol i Josip Šutalo, dok je za Španjolsku, koja je do nekidan bila sudionik SP-a, nastupao Dani Olmo. 

Dinamo ispred brojnih velikana

Iza Dinama ostali su Real Madrid, Sporting, Benfica, Barcelona, PSG, Manchester City, Chelsea, Liverpool i brojni drugi klubovi iz zemalja čije nacionalne reprezentacije imaju manji broj bivših mladih igrača u sastavu svoje reprezentacije, piše Index.

“Upravo zato ponosni smo na sve naše bivše igrače ponikle u našoj školi koji su svojedobno nastupali u dresu Dinama, a danas brane boje Hrvatske. Upravo su bivši igrači Dinama, a danas reprezentativci tema zanimljivih sadržaja koje ovih dana za vrijeme SP-a provlačimo kroz svoje društvene mreže”, napisali su iz Dinama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!