Nezadovoljstvo zbog mosta u Omišu: “Svi slave, a nama se sprema zlo i naopako”

Vijesti 09. ožu 202307:43 > 11:47 4 komentara
Matko Begovic /Pixsell

Most Cetina danas je sasvim spojen, nakon čega slijedi nastavak radova vrijednih 23,16 milijuna eura (bez PDV-a), a izgradnjom mosta i obilaznice prometno će se rasteretiti gradska jezgra Omiša.

Most je duljine 224,45 metra i izvodi se u sklopu projekta izgradnje obilaznice Omiša. Nadsvođuje Cetinu čeličnim lukom čiji su krajevi učvršćeni u tunelima s obje strane mosta, pa je njegova duljina veća od vidljive konstrukcije.

Tijekom radova činilo se da graditelji nisu bili precizni i da most neće u svome središtu biti dobro spojen, jer njegovi krajevi koji su izlazili iz dvaju tunela nisu bili na istoj visini, ali riječ je zapravo o posebnoj tehnici gradnje i spajanja konstrukcije, kod koje je to i predviđeno.

I dok se danas u Omišu održava fešta, javljaju se nove brige, samo malo dalje u Tugarama, kroz koje će ići promet nakon otvaranja mosta, javlja Dnevnik.hr.

Naime, kako upozorava Ante Petričević iz tamošnjeg mjesnog odbora: “Svi su sretni, svi slave osim nas. Nama se sprema veliki problem – cesta prolazi kroz dvorišta, 10 metara iza djeca čekaju autobus, nema nogostupa. Nama se sprema zlo i naopako.”

Pokrenuta je i peticija, objašnjava: “Tražimo hitno brzu projektnu dokumentaciju, a dotad na kritičnim točkama gdje smo sada i na mostu barem kamere i svjetlosnu signalizaciju.”

Iz Županijske uprave za ceste najavljuju završetak uređenja ceste za tri godine, što je stanovnicima omiškog zaleđa prekasno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare