Dio Zagrepčana bi uskoro mogao dobiti neugodnu obavijest od strane Holdinga

Vijesti 28. kol 202310:17 1 komentar
Sanjin Strukic/PIXSELL

Trpimir Goluža, zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, komentirao je ovrhe prema građanima za neplaćenu komunalnu naknadu od strane Zagrebačkog holdinga i rekao da nema službenih informacija po tom pitanju, ali da je iz neslužbenih izvora Holdinga potvrđeno da će se krenuti u ovrhu.

“Sasvim je legitimno da se nastoje naplatiti komunalne usluge koje su isporučene, ali mislim da niti način niti trenutak kada se to nastoji napraviti nije dobro odabran. Svjedočimo da u Gradu Zagrebu komunalne službe praktički ni ne funkcioniraju, vidjeli smo kakva je situacija sa sanacijom grana, trave vezanih uz oluju, smeće se redovito ne odvozi. Neposredno poslije godišnjih odmora nije baš najbolje dočekati građane s ovrhama, a da prethodno nisu pisanim putem obaviješteni”, kazao je Goluža za HRT.

Istaknuo je da aktualna gradska vlast nije bila spremna preuzeti vlast te da nemaju dovoljno iskustva, znanja i kadrovskih kapaciteta kako vi vodili Grad Zagreb. “Njihovi najveći problem je da su krajnje isključivi i da oni zapravo ne prihvaćaju ničiju sugestiju, savjet, preporuku, ideju ili slično”, objasnio je.

Zastupnik je prokomentirao i štrajk radnika Čistoće i kazao kako zna da su radnici nezadovoljni reflektiranjem njihovih zahtjeva. “Dogovor nije u cijelosti ispoštovan, ljudi su nezadovoljni i ponovno se javlja nezadovoljstvo koje bi moglo završiti istim scenarijem kao što je bilo prošlu jesen kada se Tomislav Tomašević obukao u odoru radnika Čistoće i po Zagrebu skupljao otpad”, rekao je.

“Polako dolazimo u situaciju komunalnog kaosa u Zagrebu. Ja se duboko nadam da će ova gradska vlast naći neka rješenja da to sve bude bolje i da ne ode u onom smjeru u koji izgleda da će otići”, dodao je.

Goluža je kazao da oporba gradskoj vlasti nudi određena rješenja, ali da se ona ne prihvaćaju. Prokomentirao je i izbore za gradsku vlast te da je važno kao kandidata postaviti nekog kompetentnog.

“Ne bi volio da se ponovi da netko tko zamijeni Tomislava Tomaševića počne se ponašati i upravljati Zagrebom jednako kao Tomislav Tomašević”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare