Direktora u Holdingu radnici prijavili za maltretiranje, tajno snimanje…

Vijesti 17. lip 202115:41 > 15:45 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL / Ilustracija

Nezavisni sindikat radnika Zagrebparkinga podnio je 7. lipnja prijavu Upravi Zagrebačkog holdinga (ZGH) protiv direktora Službe za odnose s korisnicima i zajedničkih poslova Tomislava Jurića, u kojoj su iznijeli niz ozbiljnih optužbi na njegov rad.

U prijavi koju potpisuje Darko Kleinberger, predsjednik sindikata koji je inače podružnica Nezavisnih hrvatskih sindikata, navodi se grubo kršenje etičkih načela poslovanja tvrtke te počinjenje nekoliko kaznenih djela.

Podnesena je dok je Holding vodila stara Uprava na čelu s Anom Stojić Deban, a u njoj se navodi da su je prije toga desetak puta radnici anonimno upozoravali na sve što se događa, kao i gradsku upravu i odgovorne osobe u ZGH-u te da su svi upoznati s činjeničnim stanjem. Ističe se da su povredu ljudskog dostojanstva sustavno godinama provodili i njegovi najbliži suradnici.

Neetična i nezakonita postupanja saželi iz sindikata su u nekoliko točaka: od svakodnevnih uvreda neprimjerenog vokabulara, preko pozivanja na autoritet spominjanjem imena pokojnog gradonačelnika Milana Bandića i Ane Stojić Deban, potajnog snimanja i fotografiranja zaposlenika, neovlaštenog pregledavanja snimki nadzornih kamera, degradacije stručnih i obrazovnih kvalifikacija koja se ogleda u organizaciji posla unutar službe i na kraju učestalo alkoholiziranje u prostorijama službe na Autobusnom kolodvoru te korištenje službene opreme TV studija za snimanje i pjevanje karaoka i drugih privatnih poslova, piše tportal.

Iz Holdinga-a su naveli da su upoznati sa sadržajem prijave te da se po njoj postupa u skladu s propisanom procedurom. “Utvrdi li se istinitost navoda koji stoje u njoj, poslodavac će postupiti sukladno aktima Društva i zakonskim propisima te poduzeti odgovarajuće sankcije”, odgovorili su iz tvrtke

Sam Jurić naveo je da je upoznat s prijavom, ali da ne može istupati bez dopuštenja.

Kleinberger je pak kazao da još nije dobio nikakvu povratnu informaciju o postupanju nove Uprave i kako se samo nada da ona nije skrivena negdje u ladicama. O podnošenju prijave sindikat je poslao obavijest Skupštini i Nadzornom odboru Holdinga te DORH-u i policiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!