Direktorica Eko Moslavine preko interneta saznala da ju se smjenjuje: “Osveta”

Vijesti 14. ruj 202118:47 > 20:391 komentar
Izvor: N1

USKOK je stigao u Eko Moslavinu i Grad Kutinu, a istodobno je raspisan natječaj za novu direktoricu komunalne tvrtke. Gradonačelnik Zlatko Babić (HDZ) tvrdi da je to zato što Adrijana Cvrtila, koja je istupila u javnost sa snimkama i rekla da je joj je bilo naređeno kadroviranje po političkom ključu, nije dobro radila svoj posao na čelu Eko Moslavine. Cvrtila je u razgovoru za Dnevnik N1 rekla kako je za sve saznala slučajno, putem interneta.

Grad Kutina je izdao priopćenje da je javni natječaj za izbor novog direktora Eko Moslavine rezultat sjednice Gradskog vijeća koja se održala 1. srpnja i na kojoj je izglasano nepovjerenje direktorici Adrijani Cvrtili. Razlozi su, navode iz Grada, loši poslovni rezultati i narušeni međuljudski odnosi zaposlenika.

VEZANE VIJESTI

“Nije me nitko kontaktirao, slučajnom pretragom naišla sam na natječaj i na priopćenje Grada. Mogu reći da je priopćenje u krajnoj liniji neozbiljno i neutemeljeno. Tvrditi da je financijsko izvješće palo na Gradskom vijeću… Zakonom je definirano da izvješće Eko Moslavine moraju usvojiti na Skupštini i Nadzornom odboru i dati razjrešnicu Upravi, što je učinjeno prije smaog srpnja. A gradonačelnik Babić je jedan od većinskih vlasnika i u Skupštini je trgovačkog društva. Neutemeljeno je to tvrditi kada je i Općina Velika Ludina, drugi suvlasnik jednoglasno prihvatila izvješće. To se vidi da je osvetničkog karaktera. Pričamo u srpnja kada sam u potpunosti odbila izvršavati naloge i podnijela kaznenu prijavu prijavu”, rekla je Cvrtila.

Naglasila je da je izjava da su loši rezultati poslovanja potpuno neutemeljeni i neargumentirani.

“U prethodnoj godini poslovali smo s 15,9 milijuna kuna prihoda, što je pet posto bolje u odnosu na godinu prije. Ne mogu shvatiti što misle pod loši rezultati. A narušeni međuljudski odnosi, naravno da jesu kad morate držati radnike zaposlene i slati ih na čekanje posla, naravno da su bili nezadovoljni. Sve je to uzročno posljedična veza aktera cijele ove afere”, rekla je Cvrtila.

O daljnjim koracima, kaže, ne može govoriti jer se “radi o sferama kojima ne može davati iskaze”. Nije mogla komentirati ni dolazak USKOK-a u prostorije tvrtke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar