Dnevnik u 18 ekskluzivno donosi detalje o optužnici protiv hrvatskih pilota

Vijesti 22. kol 202215:55 > 17:30 0 komentara
Pexles / N1/ Ilustracija

N1 ekskluzivno objavljuje detalje optužnice protiv četiri hrvatska pilota. Iz Beograda su stigle najave o još mogućih optužnica i to za Pavla Miljavca, Davora Domazeta Lošu i Iliju Maričića, za isti slučaj Petrovačke ceste. Oni poručuju ovo nije napad na nas, ovo je napad na državu.

Objavljujemo najzanimljivije dijelove originalnog dokumenta, optužnice Srbijanskog tužiteljstva za ratne zločine protiv četvorice hrvatskih pilota.

U Dnevniku u 18 saznajte što se točno stavlja na teret optuženim pilotima, kako se opisuje sam događaj i koliko se svjedoka navodi u optužnici.

Podsjetimo, apelacijski sud u Beogradu potvrdio je optužnicu srbijanskog Tužiteljstva za ratne zločine protiv pripadnika HRZ-a Vladimira Mikca, Zdenka Radulja, Željka Jelenića i Danijela Borovića.
Četvoricu pilota tereti se da su 7. i 8. kolovoza 1995. naredili raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mjestu Svodna kod Novog Grada (prije Bosanski Novi). Smatra ih se odgovornima za kazneno djelo ratnog zločina u supočiniteljstvu.

Budite uz Anku Bilić Keserović i Dnevnik u 18, samo na N1 televiziji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!