Tomašević najavio besplatan prijevoz ZET-a za starije

Vijesti 27. ožu 202409:43 0 komentara
Luka stanzl/PIXSELL

Zagrebačka vlast potvrdila je da ZET ostaje besplatan za Zagrepčane i Zagrepčanke starije od 65 godina. Mjera je uvedena prošle godine i na nju ima pravo oko 159.000 ljudi.

“Zadovoljstvo mi je najaviti da smo, zahvaljujući oporavku gradskih financija, ove godine u mogućnosti omogućiti svim Zagrepčanima i Zagrepčanima starijim od 65 godina besplatan prijevoz ZET-om. Ovom se odlukom pridružujemo nizu europskih gradova poput Lisabona, Madrida, Ljubljane, Praga ili Budimpešte, koji na ovaj način olakšavaju mobilnost starijim osobama i smanjuju im troškove života”, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Ovakva je odluka također u skladu sa zelenom orijentacijom ove gradske uprave, kojoj je cilj ojačati javni prijevoz.

“U mom mandatu je kupljeno 65 novih autobusa, 20 novih i 11 rabljenih tramvaja, trenutno su u postupku javnog natječaja za nabavu rabljeni autobusi i ZET vozila za osobe s invaliditetom, a namjeravamo kupiti još 40 novih tramvaja i 100 autobusa na obnovljive izvore energije. Nakon više od 20 godina, ove godine kreće izgradnja novih dionica tramvajskih pruga u Sarajevskoj i Heinzelovoj ulici. Također, od svibnja ove godine, vožnja sljemenskom žičarom bit će besplatna za Zagrepčane i Zagrepčanke”, dodao je Tomašević i napomenuo:

“Besplatan ZET prijevoz za Zagrepčanke i Zagrepčane starije od 65 omogućit ćemo izmjenama Odluke o socijalnoj skrbi, koja će do kraja ovog tjedna biti upućena u javno savjetovanje. Odluka će se naći pred zastupnicima u Gradskoj skupštini u svibnju, s planiranim početkom primjene od 1. lipnja.”

Za besplatan prijevoz bit će potrebno izvaditi besplatan ZET pokaz, što će biti moguće napraviti od 15. travnja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!