Dobra zarada: Država prodala zaplijenjene automobile po dvostruko većoj cijeni

Vijesti 23. lip 202215:35 > 15:36
gume, automobilske gume, vozilo, automobil auto
Izvor: Mason Jones on Unsplash / ilustracija

Dvostruko veća cijena od procijenjene vrijednosti, po kojoj su istaknute minimalne cijene, postignuta je na zadnjoj prodaji automobila. Država će uprihoditi 420 tisuća kuna.

Javni natječaj završio je 1. lipnja, a Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dobilo je ponude za gotovo sve ponuđene modele vozila koji su zaplijenjeni po različitim osnovama, piše Poslovni dnevnik.

Prodan je i najvrjedniji model Land Rover Range Rover Evoque Coupe iz 2011., snage motora 177 kW i s prijeđenih 153.000 kilometara, za koji je pristiglo i najviše ponuda, odnosno 23. Početna cijena bila je 60 tisuća kuna, a najviše je ponudio kupac Lucas Leon Vunić iz Zagreba – 131.160 kuna.

PROČITAJTE JOŠ

Zatim velik broj ponuda, 19, bilo je i za BMW 5 iz 2009., a najbolju je dala zagrebačka tvrtka za trgovinu rabljenim automobilima VI-ZA Mobile. Gotovo 31 tisuću kuna, četiri puta više od istaknute početne cijene.

Ta je tvrtka kupila i Scaniju R iz 2008., za 53,7 tisuća kuna. Inače se na natječajima za prodaju automobila koje država ima “na lageru” sve više javljaju trgovci rabljenim automobilima i rezervnim dijelovima, a kupce nalaze i modeli s najnižim cijenama.

Dok je najnižu cijenu imao Renault Laguna 1.6 Authentique, star 21 godinu, koji je prodan za 1850 kuna tvrtki Auto-Puls iz Sv. Ivan Zeline. Toj tvrtki prodana je i grupa od šest automobila različitih marki, ponuđena za 16 tisuća kuna, a prodana za 26,5 tisuća.

#related-news_1

Auto-Puls kupit će i jedno od teretnih vozila koje je bilo u ponudi, Iveco Daily star 19 godina, dok je drugi tegljač Iveco Stralis i poluprikolicu kupio autoprijevoznik Josip Jozić iz Slavonskog Broda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar