Dobrović: “Na premijeru je velika odgovornost zbog Gabrijele Žalac”

Vijesti 27. tra 202116:31 > 22:16 0 komentara
N1

Gostujući u Newsroomu N1 televizije, bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović rekao je da je proširenje istrage "prilično ozbiljan udarac za Vladu".

USKOK je jučer objavio da je proširio istragu u aferi Vjetroelektrane, a u istrazi je sada osumnjičena i bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Josipa Rimac i Žalac su, prema USKOK-u, tražile od predsjednice Uprave HBOR-a Tamare Perko da jednoj tvrtki odobri kredit od 130 milijuna eura, da smanji tražene instrumente osiguranja kredita te da za potrebe njihove tvrtke osigura sastavljanje pisma namjere u kojem bi HBOR prije donesene odluke o odobravanju kredita neistinito naveo dobavljaču vjetroagregata da će kredit biti odobren, što je Perko odbila učiniti.

VEZANE VIJESTI

Tužiteljstvo je dodalo da je Žalac i sama učestalo kontaktirala članove Nadzornog odbora HBOR-a te od njih, iako im još nisu bili dostavljeni podaci o projektu, tražila podršku prilikom davanja suglasnosti na odluku Uprave banke o odobrenju kredita.

Gostujući u Newsroomu N1 televizije, bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović rekao je da je proširenje istrage “prilično ozbiljan udarac za Vladu”.

“Građani sad definitivno mogu spoznati jasnu sliku klijentelističkog upravljanja hrvatskim resursima”, rekao je Dobrović.

Dobrović je rekao kako je Josipa Rimac bila “stručnjak za sve, agent za vezu po svim uredima države”.

“Klijentelizam koji se odvijao na raznim sferama i doveo do toga da projekt oživi iako nije legalan, došao je do toga da se odobri 80 milijuna eura novca koji je inači namijenjen na podizanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. S tim novcem možemo otvoriti gotovo 6000 mjesta u IT sektoru. Sramotno za jednu Vladu da ovakav projekt dobiva novce, a oni koji su trebali, nisu ga dobili”, rekao je Dobrović.

“Ovo je kristalno jasna slika zbog čega je Hrvatska na začelju Europe”, smatra Dobrović.

“Premijer Plenković ima veliku zapovjednu odgovornost i naravno da sada gleda kako se riješiti osobe koja postupala potpuno neobično. To je neprihvatljivo ponašanje za jednog ministra, van bilo kakve kaznene odgovornosti”, rekao je Dobrović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!