Dobrović: Nećemo podržati prijedlog rebalansa proračuna

Vijesti 29. ruj 202112:26 0 komentara
slaven dobrović
N1

Klub zastupnika Domovinskog pokreta, Zelene liste i Bloka za Hrvatsku neće podržati prijedlog zagrebačkog rebalansa proračuna za 2021., najavio je u srijedu zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Slaven Dobrović (Domovinski pokret) istaknuvši da u njemu postoje “neobične stvari”.

“U prijedlogu rebalansa postoje neobične stvari, pa se u njemu predlaže povećanje sredstava za Centar za gospodarenje otpada za milijun i 700 tisuća kuna, zatim i 55 milijuna kuna kao interventna sredstva za smanjenje količine otpada, iako je riječ o jako kratkom periodu”, kazao je Dobrović na konferenciji za medije.

Najavio je da Klub zastupnika Domovinskog pokreta, Zelene liste i Bloka za Hrvatsku taj prijedlog neće podržati jer oko njega vlada netransparentnost. Posebice je to zbog činjenice da mu Gradska uprava još nije dostavila Izvješće o gospodarenju otpadom i mjere koje namjerava poduzeti za ostvarenje zelene tranzicije, dok s druge strane predlaže povećanje proračunskih sredstava za taj sektor, naglasio je Dobrović.

“Odvija se kontinuitet politike u sektoru gospodarenja otpadom unatoč tome što je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević bio veliki protivnik te dosadašnje politike”, zaključio je.

Zastupnica Ana Lederer (Blok za Hrvatsku) osvrnula se na stanje u gradskim kulturnim ustanovama, kazavši da se zagrebačka  kultura nalazi u “kontinuitetu nečinjenja” prethodnog mandata bivšeg gradonačelnika Milana Bandića te da se tu ne vide nikakvi pomaci. Navela je da se ne govori o problemima tih ustanova, primjerice neriješenim muzejskim depoima te preporučenoj štednji kazalištima koja je bazirana na štednji za nove produkcije.

Najavila je i da će klub podržati sporazume kojima se daje suglasnost  da Grad Zagreb sudjeluje u postpotresnoj obnovi kazališta Gavella, Umjetničkog paviljona u Zagrebu i drugih kulturnih ustanova.

Zastupnik Igor Peternel (Domovinski pokret) osvrnuo se na događanja oko sudske zabrane pisanja o Poliklinici za zaštitu djece i mladih zbog čega je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević smijenio članove Upravnog vijeća te poliklinike.

Kazao je da bi pozdravio takvo zagovaranje slobode medija, kada bi se ona jednako zagovarala u obrani medija koji sadašnjoj vlasti ideološki “nisu po volji”.

“To stvara sliku nepovjerenja prema njihovoj iskrenoj želji da svi skupa stanemo u obranu slobodu medija”, kazao je Peternel.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!