Doček u Novigradu: Gvardiolov tata za N1 otkrio koji klub priželjkuje za sina

Vijesti 21. pro 202219:34 0 komentara
PIXSELL / Šime Zelić

Joško Gvardiol, Zagrepčanin podrijetlom iz Novigrada, povezao je sjever i jug. Na dočeku našeg "ministra obrane" u Novigradu pjevale su se pjesme o Hajduku i Dinamu. Dok je Joško brodom uplovljavao u novigradsku luku, dočekale su ga brojne barke i svjetla baklji, što je simbolika s obzirom na to nogometaš dolazi iz obitelji ribara. Svoje dojmove s dočeka za N1 podijelili su Joškov tata Tihomir Gvardiol i predstavnik nogometnog kluba NOŠK Novigrad, Ozren Baždarić.

Baždarić ne skriva ponos na Joška: “Otišao u Zagreb, postao nogometaš i doživjeli smo dan kad je cijelu Hrvatsku učinio ponosnom. Večeras smo ga dočekali sa radošću, sa suzama, jer ta ljubav koja postoji ne može ništa promijeniti. Najveća stvar je ljubav i obitelj, a to ništa ne može promjeniti.”

Komentirajući neočekivano velik odaziv na doček u Novigradu, Ozren se pita: “Odakle su se stvorili? Prijavili smo 1000 ljudi, policija kaže da je bilo 2500. Platit ćemo kaznu jer smo rekli krivu brojku. Mi smo malo misto, ali kad se ujedinimo nitko nam nije ravan. To smo i večeras dokazali.”

Joškov tata Tihomir večeras je iznimno emotivan: “Apsolutno srce ko kuća. Nije fraza, to je baš tako – imate dojam da će iskočiti iz pluća”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

I Gvardiol stariji je imao nogometne gene… “Kao što je nogomet evoluirao, ja se nadam da tako i naša djeca. Oni su sve bolji i pametniji od nas”, objašnjava Tihomir Gvardiol.

Njegov prijatelj Ozren Baždarić s kojim je Tihomir nekoć igrao nogomet naglašava da je “Tiho jako skroman. On je bio izuzetan nogometaš. Nešto između Brozovića i Modrića. Ovo što je Joško naslijedio, to je genetika. Nema prolaza kod Joška.”

Doček je organiziran u stilu prave ribarske obitelji: “Ja sam mislio da će to biti u krugu mjesta, ali ovo što je bilo, ja imam dojam kao da je u Splitu, Zagrebu.” Kaže da je impresioniran dočekom, bengalkama, brojnim barkama koje su došle dočekati Joška.

Kad je riječ o potencijalnom najskupljem transferu koji očekuje Gvardiola, tata Tihomir otkrio je koji klub priželjkuje za sina: “Real Madrid je za mene najveći klub na svijetu. Kraljevski klub.”

Naš reporter je prije samog dočeka u Novigradu pričao s bakom i djedom Joška Gvardiola, što možete pogledati ovdje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!