Završena pretraga Avenue Malla. Dojava o bombi lažna

Vijesti 18. svi 202214:39 > 16:37 0 komentara
Dnevnik.hr

Zagrebački shopping centar Avenue Mall evakuiran je u poslijepodnevnim satima zbog dojave o bombi, potvrđeno je za N1.

“Obavljenim protueksplozijskim pregledom u trgovačkom centru u Aveniji Dubrovnik, koji je završio oko 16.15 sati, potvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi.

Policijski službenici će provesti kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja”, javili su iz policije.

Podsjećamo, policija je dobila dojavu o bombu u novozagrebačkom trgovačkom centru te su na mjesto događaja odmah upućeni policijski službenici. Obavljen je detaljni protueksplozijski pregled.

Korlaet na terenu

Na teren je stigao i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

“U Avenue mallu je bila dojava o bombi. Policija je odmah poslala na teren priotehničare, pola prostora je pregledano dosad. U trenutku dojave u centru je bilo oko 1000, 1500 ljudi. Trenutno ne mogu ni oni koji su parkirani u garaži izaći”, rekao je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika.

“Ja to promatram kao nekakvu lošu provokaciju, mislim da nema nikakvog razloga za paniku, da se radi o lažnoj dojavi koja ima za cilj unijeti nesigurnost”, dodao je Korlaet, a prenosi Index.

Podsjetimo, krajem travnja policija je dobila dojavu o bombi u Arena Centru nakon čega je trgovački centar evakuiran.

Nakon izvršene pretrage Arene, iz policije su rekli da je nalaz negativan, odnosno nije pronađena nikakva eksplozivna naprava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!