Dora Kršul: “Očekujem da će Boras slavodobitno reći da on povjerenje Senata ima”

Vijesti 12. ožu 202113:44 1 komentar
N1

Novinarka Telegrama Dora Kršul koja intenzivno prati Sveučilište u Zagrebu, komentirala je za N1 to što je samo 13 od 68 prisutnih članova Senata Sveučilišta u Zagrebu na današnjoj jednici glasalo za pokretanje postupka razrješenja rektora Damira Borasa.

“Govoroilo se o 30 plus potpisa za uvrštenje te točke na dnevni red današnje sjednice Senata. Međutim, dogodilo se da je prilikom javnog glasanja tek 13 ljudi podiglo ruku, što znači da se dobar dio onih koji se jesu potpisali na taj papir koji je kolao među senatorima, nisu danas odvažili dići ruku pred rektorom, što jako puno govori o tome tko danas predstavlja Sveučilište u Zagrebu”, kazala je Kršul.

“Ovo nije ništa novo na Senatu”, komentirala je, “Posljednjih šest godina otkako je Boras rektor, rijetko mu tko proturječi. Ne iznenađuje me to niti najmanje. Ne znam je li to strah dekana koji bi to podržali od toga da bi patili njihovi”, rekla je dalje.

Ima li Damir Boras sada pravo reći da ima podršku Senata?

“Apsolutno. Ja očekujem da će, kad izađe, reći slavodobitno da je stavio pred Senat pitanje o povjerenju sebi i da on povjerenje Senata ima. On će svoj mandat odraditi do kraja, do 30. rujna 2022. godine”, odgovorila je i dodala:

“Nakon današnje sjednice Senata razgovori o eventualnom izlasku pojedinih fakulteta sa sveučilišta postat će ozbiljniji i glasniji.”

“Ako postoji ideja o osnivanju, primjerice, tehničkog sveučilišta, pa odluči izaći više fakulteta, to bi onda imalo svoju glavu i rep i o tome bi imalo smisla razgovarati”, kazala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare