Gost Intervjua tjedna TNT-a je Arsen Bauk

Vijesti 20. tra 202407:31 0 komentara
N1

To je to! Jedina prava odluka! Državni udar! Pišanje po nama! Zašto sad? Zašto tek sad? Reakcije na upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti kandidat za premijera čak ni ako podnese ostavku na dužnost Predsjednika, podijelile su javnost, politiku pa i ustavne stručnjake.

Može li Ustavni sud nekom građaninu zabraniti potencijalnu javnu funkciju zato jer ga želi kazniti zbog iskrivljenog ponašanja? Što ako ih Milanović još jednom izignorira? Kakva su moguća rješenja par excellence ustavne i državne krize?

U TNT-u na ova pitanja odgovara profesor ustavnog prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu Đorđe Gardašević.

Upozorenje Ustavnog suda zakompliciralo je i pregovore o formiranju vlasti. Tko je bliže 76? Imaju li Rijeke Pravde ikakvu šansu i koga, ako ne Milanovića, nude za mandatara? Gost Intervjua tjedna je Arsen Bauk iz SDP-a. U TNT dolazi i Igor Peternel iz Domovinskog pokreta. Idu li s HDZ-om i pod kojim uvjetima? Jesu li i pod kojim uvjetima spremni podržati opoziciju?

U TNT-u se bavimo i europskim izborima. Donosimo reportažu Dragana Nikolića iz Mađarske. Susjedna država nezaustavljivo klizi prema dolje po pitanju vladavine prava, zaštite ljudskih prava i očuvanju demokracije. Donosimo po kojem se scenariju to odvijalo, što je prenesivo i na Hrvatsku i koliko nas to treba brinuti.

O šokantnoj odluci Izraela da napadne Iran i mogućoj eskalaciji na Bliskom istoku razgovaramo s povjesničarem Tvrtkom Jakovinom.

Jos jednom i koliko god puta bude trebalo Točka na tjedan u javnost iznosi probleme s ograničavanjem prava osoba s invaliditetom. Zašto je Grad Zagreb, odnosno njegova Možemo administracija, ukinula dodatak djeci s posebnim potrebama i kakve veze s tim imaju odluke države o inkluzivnom dodatku? Gošća nam je Suzana Rešetar iz Udruge Sjena.

Sve aktualne teme komentiramo s kolegama novinarima, Jasminom Popović i Ivanom Skorinom (RTL).

Tocka na tjedan s Milom Moralić, nedjeljom od 9 do 12, samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!