DORH i Uskok: Nismo izvor istražnih informacija objavljenih u medijima

Vijesti 20. lis 202222:19 0 komentara
N1/ILUSTRACIJA

Državno odvjetništvo i Uskok u četvrtak su priopćili da nisu izvor informacija objavljenih u medijima, nakon što je Jutarnji list objavio dio sadržaja obrana četvorice Uskokovih okrivljenika, bivših ministara Darka Horvata, Tomislava Tolušića, Borisa Miloševića i Josipa Aladrovića.

“Napominjemo kako prema Zakonu o kaznenom postupku istraga nije tajna nego je nejavna, zbog čega ponovno naglašavamo da ni Uskok, kao nadležno državno odvjetništvo niti DORH nisu izvor informacija za navedeni dnevni list, budući da je poznat i u više navrata istican državnoodvjetnički stav – objavljivanje sadržaja dokaznih radnji provedenih tijekom istrage šteti probicima kaznenog postupka”, objavilo je tužiteljstvo.

VEZANA VIJEST

Odmah nakon ispitivanja okrivljenika, ističu, svaki okrivljenik i njegov branitelj preuzimaju originalnu snimku tog ispitivanja, a tako je bilo i u ovom slučaju.

Ujedno, nakon donošenja rješenja o provođenju istrage svi okrivljenici i njihovi branitelji imaju pravo uvida u spis i pravo razgledavanja, prepisivanja, preslikavanja i snimanja spisa. U ovom predmetu uvid u spis izvršili su branitelji sedmero okrivljenika, kao i vježbenici nekih od navedenih odvjetničkih ureda, stoji u priopćenju.

Sadržaj obrana okrivljenika bio je dostupan većem broju osoba budući da su branitelji okrivljenika, sukladno njihovim zakonskim pravima, tijekom istrage preuzeli preslike dijelova spisa uključujući i snimke obrana okrivljenika, zaključuje se u priopćenju objavljenom na Uskokovoj internetskoj stranici.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!