DORH za N1: Glavna državna odvjetnica neće dati ostavku!

Vijesti 03. pro 202118:03 > 18:33 2 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek spašena je danas i u Saboru. Vladajući su prihvatili izvješće o radu DORH-a za 2020. i odbacili SDP-ov zahtjev za njenom smjenom.

Zlata Hrvoj Šipek danima je na sva pitanja odgovarala sa – sačekajte nadzor. Rezultati nadzora su stigli, no ona i dalje ne izlazi pred medije.

VEZANE VIJESTI

Pitali smo Zlatu Hrvoj-Šipek hoće li podnijeti ostavku te kako će u budućnosti surađivati s ravnateljicom USKOK-a Vanjom Marušić.

“Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske neće dati ostavku, a vezano za odnos Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta odgovaramo kako će on biti temeljem na zakonom propisanim odredbama”, odgovorili su za N1 iz DORH-a.

Kako N1 doznaje iz izvora bliskih Zlati Hrvoj-Šipek može se čuti da ona kaže da je sastanak bio organiziran u USKOK-u dva mjeseca nakon što je imenovana kako bi se upoznala s najvažnijim predmetima te da su u fokusu bile aktivne istrage protiv Josipe Rimac i Gabrijele Žalac, a ne slučaj “Softver”. Takožer, saznajemo da izvješće USKOK-a u srpnju nije vidjela jer je bila kraće odsutna, a zaduženi zamjenik je nije obavijestio jer je smatrao da je to suvišno s obzirom da je već isto izvješće došlo u veljači 2020., kada je odluka donesena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare