Doznajemo: Policija provjerava tko je odbjeglom vozaču Honde pomagao u bijegu

Ivica Galović/PIXSELL

Pomaganje bjeguncu u skrivanju predstavlja kazneno djelo za koje je propisano do pet godina zatvora.

Vozač Honde, 37-godišnjak koji je danas iza podneva pronađen u blizini mjesta Radovanci osumnjičen je zbog izazivanja prometne nesreće te nepružanja pomoći.
Policajci su ga, dok se, kako doznaje N1, kretao duž lokalne ceste, zatekli oko 12.30 sati. Odmah je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.

“Policijski službenici su pronašli 37-godišnjaka za kojim su intenzivno tragali”, potvrdila je Nikolina Janković, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Detalji teške nesreće

Nesreća u kojoj je ovaj 37-godišnjak sudjelovao dogodila se u nedjelju ujutro na cesti Požega – Mihaljevc. Nakon sudara s VW Polom njegova je Honda njemačkih registracija završila u rijeci Veličanki, a nakon toga vozaču se izgubio svaki trag.

U toj je nesreći teške tjelesne ozljede zadobio 30-godišnji suvozač iz Honde, čovjek kojeg je 37-godišnjak navodno povezao jer je stopirao uz cestu. Spašavali su ga vozači koji su naišli netom nakon sudara. Vozač VW Pola u koji je Honda udarila lakše je ozlijeđen.

Bijeg nakon slijetanja

Iz PU požeško-slavonske bilo je odmah potvrđeno da se zna tko je osumnjičeni vozač. Riječ je upravo o uhićenom 37-godišnjaku koji je bio na privremenom radu u Njemačkoj. On je, u nedjelju ujutro zbog neprilagođene brzine prešao svojim vozilom u suprotnu prometnu traku i prednjim lijevim dijelom udario u prednji lijevi dio ‘Pola’ kojeg je vozio 70-godišnjak.

Kako se odbjeglom 37-godišnjaku danima nije moglo ući u trag, njegova obitelj čak je strepila od najgoreg. Naime, bojali su se da je i sam u nesreći bio teško ozlijeđen.

Je li mu netko pomagao?

Za to vrijeme policija je angažirala i HGSS i vatrogasce u potrazi. Tražili su ga i uz pomoć pasa tragača, kao i drona. Pretraženo je više od 500 hektara terena.

Na kraju je ta potraga danas i urodila plodom. Policajci su ga zatekli kako hoda duž ceste, a po terenu se priča da se ovih dana skrivao po okolnim kućama.

Odveden je i na liječnički pregled budući da je prije par dana bio sudionik prometne nesreće. Je li mu tko pomagao u skrivanju od policije u ovom trenutku nije poznato, no policija će u nastavku kriminalističkog istraživanja provjeriti je li 37-godišnjak imao pomagače. Za njegov bijeg s mjesta prometne nesreće znalo se od nedjelje te svatko tko mu je pomogao u skrivanju može biti osumnjičen za kazneno djelo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!