Doznajemo: Šef HEP-a još nije uklonio svoju nelegalnu vilu. Stigla mu prva kazna

Milan Sabic / Pixsell

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić još uvijek nije srušio svoju bespravno izgrađenu kuću na Hvaru. Potvrđeno je to za N1 iz Državnog inspektorata.

Budući da još nije uklonio bespravnu građevinu Barbarić je, potvrđeno nam je također, dobio i prvu novčanu kaznu. Ta bi kazna trebala investitora prisiliti da izvrši Rješenje o uklanjanju, pojašnjavaju iz Državnog inspektorata.

No, tu još aferi s Barbarićevom bespravnom gradnjom nije kraj. Naime, prema Zakonu o Državnom inspektoratu nezakonitog graditelja na izvršenje rješenja o uklanjanju prisiljava se izricanjem tri novčane kazne. Dakle, Barbarić nakon ove prve, može dobiti još dvije.

Što nakon ovoga slijedi?

“Ukoliko investitor ni tada ne postupi po Rješenju, izvršenju rješenja pristupit će se putem treće osobe na trošak investitora”, navode iz Državnog inspektorata. Drugim riječima, ako Barbarić ni nakon tri kazne ne ukloni bespravnu vilu to će organizirati država, a šefu HEP-a naplatiti trošak.

Ovaj slučaj neugodan za čelnog čovjeka državne energetske kompanije mediji su otkrili još u svibnju ove godine kada su objavljene fotografije njegove vile na poljoprivrednom zemljištu na otoku Hvaru.

Može li se Barbarić izvući?

Barbarić je tvrdio da se radi samo o rekonstrukciji starog objekta i da zato nije ni tražio građevinsku dozvolu jer je ona nepotrebna. Međutim, opovrgnuli su ga iz županijskog odjela za graditeljstvo.

Kuća je u drugačijim gabaritima nego stari objekt, s drugačijim krovom, postoje dogradnje, napravljena je dodatna kućica, bazen i znatno promijenjen izgled okoliša na parceli.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare