DP-ovac koji nije htio dati potpis Plenkoviću: Prihvatili smo prikrivenu diktaturu

Vijesti 09. svi 202415:41 4 komentara

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro potvrdio je u četvrtak Hini da njihov zastupnik Josip Jurčević neće dati svoj potpis Andreju Plenkoviću kao mandataru za sastavljanje nove Vlade. Jurčević je našoj Jeleni Bokun potvrdio navode, istaknuvši "nepovjerenje u politiku Andreja Plenkovića" kao glavni razlog.

“Najjednostavnije rečeno, glavni razlog je nepovjerenje u politiku Andreja Plenkovića na temelju dosadašnjeg iskustva”, kazao je Jurčević, a zatim dodao: “Potpuno je jasno da Hrvatska ide u obrnutom smjeru, pogotovo od 2000. kada je ukinut Županijski dom. Nakon toga ide erozija Hrvatske prema autoritarnosti koju je doveo Andrej Plenković, kako u vlastitoj stranci, tako i u državi.”

“Na svim izborima do sada, kada se vode izbori za Parlament, svi se javno tuku za mjesto izvršne vlasti, a ne za predsjednika Sabora, što pokazuje da smo već prihvatili situaciju u kojoj jedan čovjek određuje hijerarhiju u stranci, tko će sjediti u Saboru, tko će biti u DORH-u, tko će biti u Ustavnom sudu, Vrhovnom sudu, tko će biti ministri. To je prikrivena diktatura”, objasnio je Jurčević.

Dodao je i kako neće podržati Vladu zbog ministara poput ministrice Obuljen, koju opisuje kao “krajnje kriminaliziranu.”

“Ja iza toga ne mogu stati, ali ću nastojati svojim djelovanjem u Saboru i stranci pridonijeti koliko mogu”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare