Dragan Kovačević o optužnici: To je lažna optužnica, nikad nisam uzeo mito

Vijesti 11. srp 202216:34 0 komentara
Igor Kralj/PIXSELL

USKOK je podignuo optužnicu protiv bivšeg šefa JANAF-a Dragana Kovačevića i ostalih. O optužnici se oglasio i sam Kovačević koji tvrdi da je riječ o lažnoj optužnici koja je zasnovana na "lažima, insinuacijama, potpuno iskrivljenim i izmišljenim događajima".

Kovačević također ističe da je tužiteljstvo “trebalo dodatne rokove da izmisli i složi konstrukciju jer dokaza nema” pa se osvrnuo i na DORH.

“Međutim, pojedinci u DORH-u sebi daju za pravo da su iznad Zakona i van svake kontrole i da mogu iznositi neistine, lažno optuživati i uništavati ljudima živote bez ikakve odgovornosti. Da li netko njima upravlja, mogu samo nagađati, ali moj život zadnje dvije godine daje mi za pravo da tako mislim”, navodi Kovačević.

VEZANA VIJEST

“Vjerujući u hrvatsko sudstvo nadam se da ovakva suluda i zlonamjerna optužnica zasnovana na laži i netočnosti neće biti potvrđena od SUDA. Cijela ova farsa od optužnice krenula je prisluškivanjem i oduzimanjem ustavnog prava na slobodu življenja, a sve temeljem izmišljenoga događaja da mi je netko dao na ručku za Martinje među 30-tak ljudi neku vrećicu s novcem. Potpuno suludo”, dodaje.

Kovačević tvrdi da ne postoji niti vrećica niti novac niti bilo kakav dokaz za to te navodi da je riječ o izmišljenom događaju “da bi se diskreditirala najviše rangirana osoba u RH i kada se u tome nije uspjelo, postao sam koleteralna žrtva toga procesa bez ijednoga suvislog dokaza”.

“Niti sam ikada uzeo mito, niti mi je tko nudio mito, niti u cijelom spisu postoji iti jedan dokaz za to, osim gomile laži i iskonstruiranih poruka, gdje se i šaljive poruke od zlonamjernih pojedinaca u DORH-u pretvaraju u krivično djelo”, navodi Kovačević.

Dodaje da se nada da optužnica neće biti potvrđena.

“Sud poštujem i nadam se da će suci konačno progledati što im rade pojedinci iz represivnoga aparata i na koji način uništavaju ovu zemlju i ugled pravosuđa u cjelini. Borit ću se ne samo za sebe nego i za druge slučajeve gdje se ljude u režiji DORH-a medijski uništi, a da nemaju nikakvu krivnju, a sve temeljem lažnih i montiranih optužnica”, poručio je Dragan Kovačević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!