Dražen Jelenić: Nikad se u svom poslu nisam vodio privatnim interesima

Vijesti 28. ruj 202110:02 > 11:412 komentara
vesna alaburić, dražen jelenić
Izvor: N1/Ivan Teskera

Dražen Jelenić, bivši glavni državni odvjetnik te trenutačno jedan od zamjenika Zlate Hrvoj Šipek, sadašnje glavne državne odvjetnice, ponovno je privremeno udaljen od obnašanja državnoodvjetničke dužnosti.

Odlučilo je tako Državnoodvjetničko vijeće (DOV), kojem je Vrhovni sud dva puta ukinuo to rješenje nakon čega se Jelenić dva puta vratio na posao.

Zadnji put to se dogodilo 22. rujna, Jelenić je na poslu bio 25. rujna, a 27. rujna, DOV je ponovo odlučio do daljnjeg iz DORH-a udaljiti Jelenića.

Nadalje, prema pisanju Nacionala, Državno odvjetništvo podiže obračun s bivšim glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem na još ozbiljniju razinu. Započeli su izvidi kako bi se utvrdilo je li Jelenić zbog sukoba interesa koji ga je u aferi mason koštao mandata zloupotrijebio svoj položaj i ovlasti.

Dražen Jelenić rekao je jutros za N1 da nije čitao Nacional i ne zna o čemu je točno riječ, ali da ako je to tako napisano, po njemu je besmislica.

“Postupak je vodilo općinsko državno odvjetništvo, a ne glavni državni odvjetnik. Ja to prvi put čujem”, kaže Jelenić.

“Pravna besmislica”

Nadovezala se njegova odvjetnica Vesna Alaburić.

“Radi se stvarno o pravnoj besmislici jer istragu vodi općinsko državno odvjetništvo. Ako bilo tko misli da se glavni državni odvjetnik treba baviti takvim stvarima, onda smo u jako velikom problemu kao država”, rekla je.

Jelenić: Nisam se vodio privatnim interesima

Jelenić je ponovio da su za konkretne postupke odgovorna nadležna državna odvjetništva.

“Nikada se u svom poslu nisam vodio nikakvim privatnim interesima”, poručuje Jelenić.

dražen jelenić
N1

Alaburić kaže da je Jelenićeva suspenzija ovaj put obrazložena na gotovo nevjerojatan način.

“Jedan od razloga suspenzije je i navod da se Jelenić nije ogradio od mojih medijskih istupa o ovom predmetu. Drugi od razloga je i što se usudio predložiti glavnu državnu odvjetnicu kao svjedokinju. Treći od razloga je da je lakoumno tražio izuzeće pojedinih članova Državnoodvjetničkog vijeća. Mi smo žalbu na odluku o suspenziji pripremili i očekujemo da će Vrhovni sud ukinuti tu odluku”, pojasnila je.

Jelenić se još jednom osvrnuo na pisanje Nacionala.

“Indikativno je da je to objavljeno baš danas, jedan dan nakon treće po redu odluke o suspenziji”, kazao je Jelenić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar