Dretar: U Krapinsko-zagorskoj županiji 12 obitelji još uvijek u bungalovima

Vijesti 19. sij 202116:26 0 komentara
N1

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar upozorio je u utorak u slobodnom govoru u Saboru da je u Krapinsko-zagorskoj županiji 12 obitelji još uvijek smješteno u bungalovima Terma Jezerčica te apelirao na Vladu da i za njih troškove obnove 100 posto snosi država.

Oni imaju veliki problem s kompletiranjem dokumentacije, neki nemaju građevinske dozvole, imaju problema s podnošenjem zahtjeva za obnovu, a imaju problema i s pregledima statičarima za koje trebaju platiti 3100 kuna unaprijed, naveo je Davor Dretar i predložio otvaranje privremenog ureda u toj županiji koji bi im pomogao kod podnošenja zahtjeva.

Apelirao je također na Vladu da troškove obnove za te ljude u 100-postotnom iznosu snosi država jer je riječ o ljudima slabijeg imovinskog statusa.

Hrvoje Zekanović u ime Kluba Hrvatskih suverenista u slobodnom govoru ustvrdio je da Vlada ima dvostruka mjerila jer dok načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Nikola Blažević odlazi u restorane i tamo, kako je kazao, „ždere i loče”, istovremeno se to isto brani hrvatskim građanima.

Pozvao je zato načelnika Nacionalnog stožera civilne zaštite Davora Božinovića da hitno smjeni tog čovjeka.

Miro Bulj (Most) upozorio je da radnici Brodotrogira šest mjeseci ne primaju plaću dok vlasnik Danko Končar kupuje hotelske komplekse.

Sandra Benčić (Klub zeleno-lijevog bloka) uoči sutrašnje rasprave o Zakonu o obnovi od potresa ocijenila je da na primjeru Zagreba obnova u Sisačko-moslavačkoj županiji neće biti ni brza niti efikasna, a Davorko Vidović (SDP) istaknuo da ima vremena da se do donošenja tog zakona Sisak izjednači u obnovi s ostalim gradovima pogođenim potresom na Banovini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!