Državne nekretnine traže zakupce za 29 poslovnih prostora u državnom vlasništvu

Vijesti 16. ožu 202211:24 0 komentara
N1

Tvrtka Državne nekretnine u srijedu je objavila prvi ovogodišnji natječaj za zakup prostora u državnom vlasništvu, a u zakup se nudi 29 nekretnina od čega 20 u kopnenom dijelu zemlje i devet na obali, od Umaga do Dubrovnika.

Rok za predaju ponuda je 8. travnja, do 12 sati, navodi se u priopćenju.

Na natječaju za zakup ponuđene su prepoznatljive poslovne lokacije u Zagrebu (17 poslovnih prostora), Osijeku (tri prostora), po dva poslovna prostora u Dubrovniku i Puli, te po jedan u Splitu, Rijeci, Cresu, Novom Vinodolskom i Umagu, pokazuje popis ponuđenih poslovnih prostora, koji je, kao i sam javni poziv, objavljen na internet stranicama Državnih nekretnina.

“Poslovni prostori smješteni u nultim gradskim zonama ponuđeni su u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Dubrovniku, gdje je i najveći početni iznos mjesečne zakupnine koji iznosi 980 kuna po četvornom metru za prostor unutar dubrovačke povijesne jezgre, dok je cijena ponuđenog četvornog metra u zagrebačkoj nultoj zoni za prostore u Ilici i Jurišićevoj cca 80 kuna po četvornom metru”, kažu iz Državnih nekretnina.

Izdvajaju da se u nultoj zoni Zagreba, samo nekoliko koraka od Trga bana Josipa Jelačića, u dvorišnom dijelu Gajeve 7, u zakup daju još dva prostora, od kojih je prvi površine 40 četvornih metara s početnom zakupninom od 54 kune po četvornom metru. Prostor do njega je površinom od oko 440 četvornih metara najveći na ovom natječaju, jednom je trećinom u prizemlju, a ostatak pripada podrumskom dijelu, stoga je i početna zakupnina za taj prostor niža i iznosi cca 27 kuna po četvornom metru.

U zakup se daje i poslovni prostor od 60-ak četvornih metara u nizu lokala stambene zgrade na zagrebačkoj Knežiji s početnom zakupninom od oko 37 kuna po četvornom metru.

“Poslovni prostori ponuđeni na natječaju u zakup se daju u viđenom stanju, a listu su proaktivnim iskazom interesa sukreirali potencijalni korisnici državnih prostora koji mogu postati desetogodišnji zakupnici, ako njihova ponuda bude najviša”, navodi se u priopćenju.

Iz Državnih nekretnina napominju i da svi zainteresirani ponuditelji prije predaje ponude prostore mogu osobno pogledati između 28. ožujka i 1. travnja, prema rasporedu objavljenom u javnom pozivu.

Ponude se dostavljaju poštom na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili osobno u pisarnicu društva, a javno otvaranje ponuda održat će se 8. travnja 2022. u 13,30 sati u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, najavljuje se u priopćenju.

“Državne nekretnine su u 2021. godini putem javnih natječaja za zakup tržištu ponudile oko 130 prostora na atraktivnim lokacijama u 20-ak gradova, a uspješnost natječaja iznad 70 posto i 70 milijuna kuna vrijednosti sklopljenih ugovora u prošloj godini potvrdili su komercijalni i zakupni potencijal poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske”, zaključuje se u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!