Državni tajnik: Cijeli projekt će sigurno završiti do kraja godine

Vijesti 25. srp 202218:49 > 19:53 0 komentara
N1

Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić govorio je za Dnevnik o otvaranju Pelješkog mosta.

Cijeli projekt će sigurno završiti do kraja godine, tvrdi državni tajnik. Sutra se otvara, kako kaže, glavni dio, 25 kilometara pristupnih cesta. Tehnički dio je prošao i uporabna dozvola, dodaje, za taj dio koji se sutra otvara je gotova.

vezana vijest

“Ovo je složen projekt. Osim samog mosta, sve ovo drugo što je rađeno uz most, tunel i vijadukti su ogromi građevinski zahvati koji bi sami po sebi privlačili pažnju javnosti”, istaknuo je.

Navodi kako je u cijeloj realizaciji bio niz problema koje je trebalo usklađivati od elektroopskrbe Pelješca do vodoopskrbe i pomorskog dobra koje je trebalo definirati i ustupiti Hrvatskim cestama da mogu graditi most.

“Postavljeni su visoki ekološki standardi. Strah lokalnog stanovništva da će gradnja poremetiti Stonski zaljev, kvalitetu mora i solanu u Stonu prevladan je visokim ekološkim standardima. Osjećamo zadovoljstvo jee je taj ogromni posao pri kraju”, poručio je.

Prvih mjeseci očekuju oko 7500 tisuća vozila, a sigurno će, kako kaže, rasti iznad 14 tisuća vozila dnevno.

“Most osim što je povezao Dubrovnik, daje nemjerljivu korist razvoju Pelješca, Korčule, Lastova i Mljeta. Broj turista bit će znatno veći nego što je bio dosad”, zaključuje državni tajnik Tomislav Mihotić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!