Dva pacijenta iz Poljske u varaždinskoj bolnici izvan životne opasnosti

Vijesti 09. kol 202215:28 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

U Općoj bolnici Varaždin dva pacijenta iz Poljske, ozlijeđena u subotnjoj teškoj prometnoj nesreći poljskog autobusa kod Brezničkog Huma, nisu više u kritičnom stanju, stabilno su i izvan životne opasnosti, potvrdili su u utorak iz varaždinske bolnice.

U Općoj bolnici Varaždin i dalje je na liječenju sedam poljskih pacijenata, ozlijeđenih pri slijetanju poljskog autobusa na autocesti A4 kod Brezničkog Huma.

Dva pacijenta i dalje su u jedinici Intenzivnog liječenja, ali stabilno i izvan životne opasnosti.

Preostalih pet poljskih pacijenata je smješteno na drugim odjelima varaždinske Opće bolnice – neurokirurgiji, traumatologiji i torakalnoj kirurgiji. Ovisno o zdravstvenom stanju, neki od pacijenata mogli bi krajem tjedna niti prevezeni u Poljsku.

Od ukupno 11 ozlijeđenih Poljaka u teškoj prometnoj nesreći, primljenih u varaždinsku bolnicu, četiri su već u nedjelju bila prevezena u Poljsku.

U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju su i dalje dvije pacijentice, koje su također izvan životne opasnosti.

U poljskom autobusu je bilo 42-oje putnika, koji su krenuli u petak iz Varšave na hodočašće u Međugorje. No, u prometnoj nesreći u subotu ujutro na autocesti A4, kod Brezničkog Human njih 11 je smrtno stradalo na mjestu nesreće, još jedna osoba je umrla u KBC-u Zagreb, a 32 osobe su ozlijeđene.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.