Dvostruki uspjeh: Rekordan broj cijepljenih u danu i utrošeno 1,5 milijun doza

Vijesti 21. svi 202110:05 > 10:06
Izvor: REUTERS / Stephane Mahe / ilustracija

U četvrtak 20. svibnja utrošene su 57.184 doze cjepiva čime je postavljen novi rekord u dnevnom cijepljenju. Utrošeno je 4.125 doza više nego kod dosadašnjeg rekorda ostvarenog u petak 07. svibnja, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Također, u istom smo danu premašili 1,5 milijun utrošenih doza cjepiva protiv bolesti covid-19. Milijun i petsto tisućitu dozu primila je osoba u Primorsko-goranskoj županiji. Do danas je utrošeno 1.507.353 doza cjepiva. Ukupno je 1.149.941 osoba cijepljena prvom dozom (uključujući doze sa statusom nepoznato), a od njih je 357.412 cijepljeno s dvije doze. Cijepljeno je 28,3% ukupnog stanovništva odnosno 34,2% odraslog stanovništva, navodi se u priopćenju HZJZ-a.

”Ovom se prilikom želim zahvaliti svim građanima koji su se prijavili za cijepljenje, kao i vrhunskim timovima zdravstvenog osoblja koji u ovom trenutku podnose veliko opterećenje. Upravo zbog njihovog truda i zalaganja imamo ovako dobre rezultate i nadamo se najboljem mogućem ishodu, odnosno da konačno s krajem lipnja prijeđemo prag od 50 posto cijepljenih odraslih osoba”, izjavio je ravnatelj HZJZ-a doc. dr. sc. Krunoslav Capak, prim. dr. med.

Cijepljenje protiv bolesti covid-19 u Hrvatskoj se i dalje provodi punim intenzitetom na svim cijepnim mjestima, a građane se poziva da osiguraju svoj termin za cijepljenje putem svih dostupnih kanala za prijavu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar