Epidemiologinja Mayer: Ne treba zbog svakog šmrcanja na PCR

Vijesti 12. sij 202217:24 0 komentara
N1

Epidemiologinja HZJZ-a Dijana Mayer za N1 je govorila o brzom antigenskom testiranju u oradinacijama primarne zdravstvene zaštite.

“Jučer smo počeli s distribucijom testova, neki su dobili već danas, ali za dan, dva bi to trebalo biti kod svih liječnika obiteljske medicine, kod svih onih koji su se javili, liječnici primarne zdravstvene zaštite, stomatolozi, ginekolozi i izabrani pedijatri i vjerujemo da će takva mogućnost testiranja u ordinacijama primarne zdravstvene zaštite rasteretiti punktove i biti manji pritisak na PCR.

Nije nužno da svako šmrcanje, svaka pojava simptoma bude PCR-om testirana i važno je naglasiti da ako brzi antigenski budu pozitivni ne moraju nužno budu potvrđeni PCR-om”, objasnila je.

Rekla je i kako ej na početku uvijek teško, te da treba nekoliko dana da se sustav uhoda, ali da su se neki liječnici već sami organizirali.

“Ovisno o kapacitetu i prostoru, moći će to i mediciska sestra i liječnik, nema nekih specijalih uputa jer je na koncu i to rutina koja će se brzo savladati”, zaključuje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!