Eskalira situacija na Braču, srušen zid na ulazu u hotel, oglasili se iz hotela

Vijesti 26. tra 202209:26 > 12:00 2 komentara
Udruga Za naš Supetar/Facebook

Nastavljaju se napetosti u Supetru. Nakon natezanja oko posjeda starog vatrogasnog doma, rano jutros srušen je zid na ulazu u resort hotela Svpetrvs.

Odvjetnik Hrvoje Alajbeg, koji zastupa hotelsku kuću, za Dalmatinski portal rekao je da ovo nije prvi put i da će svakako pokrenuti odgovarajuće pravne korake.

U Gradu Supetru smatraju da se radilo o nelegalnoj konstrukciji na nerazvrstanoj cesti.

Snimku rušenja zida objavila je Udruga ‘Za naš Supetar’.

O svemu su se priopćenjem oglasili i iz hotela.

“Bager nam je poslan

Ludilo se nastavlja, nezapamćeni incident međunarodnih razmjera u Supetru! Vrijede li zakoni i privatno vlasništvo u Republici Hrvatskoj ili?

Jutros u ranu zoru u 5 sati (?!) bager gradskog komunalnog društva KD Grad po nalogu gradonačelnice srušio je zid i ulazna vrata na pješačkom ulazu u naše hotelsko naselje. Riječ je o ulazu u naselje iz pravca trajektne luke, a koji je na tom istom mjestu već više od 40 godina.

Nije ovo prvi put da svjedočimo sličnim „akcijama“ pod okriljem noći, prije par godina su na njen nalog ukradena ulazna vrata na ulazu u naselje, nakon toga srušeni zidani vrt s cvijećem koji je služio za usporenje prometa u zoni u kojoj se nalaze dječja igrališta.

To što se ovakve akcije izvode u vrijeme turističke sezone i na dan kada u našem hotelskom naselju boravi 200-tinjak gostiju iz gotovo svih većih europskih zemalja je skandalozno.

Gosti su u čudu, prestrašeni i probuđeni bukom bagera i kamiona u ranu zoru, pitaju se „gdje smo mi ovo došli“, a započeli su i sa upitima o prekidu svoga boravka i odlasku iz Supetra i Hrvatske!

Iako je uvijek sve sudski vraćeno u našu korist, gradonačelnica ne poštuje ni sudove ni zakone ove Države već provodi svoju silu bez ikakvog pravnog osnova. Ovo što se danas događa u Supetru se ne pamti u demokratskom svijetu te nanosi nesagledivu i nepovratnu štetu nama, gradu Supetru i Republici Hrvatskoj.

Ne možemo se oteti dojmu da je ovo današnje rušenje izravno povezano sa našim jučerašnjim pokušajem da stupimo u posjed svoga vlasništva kojega smo od države kupili prije 17 godina i u kojega niti do dan danas ne možemo stupiti pa čak ni uz činjenicu da imamo pravomoćnu sudsku presudu i ovršnu ispravu za iseljenje DVD-a.

Nismo htjeli iseliti DVD iz prostora (iako nam svih ovih 17 godina niti DVD niti Grad nisu platili niti kunu za najam prostora ni za troškove režija, dakle potpuno besplatno su koristili naše prostore) sve dok nije izgrađen novi vatrogasni dom za DVD, koji je prošlog tjedna svečano otvoren i u koji je DVD u međuvremenu preselio.

Jučer smo svjedočili situaciji u kojoj je gradonačelnica ponovno lagala građanima, medijima, prešutila izgubljene presude, zloupotrebljavala djecu i vatrogasce te su izvršili upad u našu imovinu.

Iako je ovo samo nastavak njenog dosadašnjeg maltretiranja i ovaj put smo šokirani ponašanjem gradonačelnice. Jedina je razlika što će, vjerujemo, ovaj put za njeno divljaštvo i neistine saznati cijela Hrvatska ali i zemlje EU pa će moguće ovaj put pravosuđe i policija djelovati i osigurati provedbu zakona i sudskih odluka u najkraćem roku”, priopćeno je iz hotela.

Podsjetimo, jučer je gradonačelnica Supetra, Ivana Marković, na Facebooku je izvijestila o pokušaju nasilnog ulaska u prostorije vatrogasnog doma te objavila da zbog toga obustavlja pregovore s Vladom i hotelima radi rješavanja otvorenih pitanja.

Više pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare