Županijski sud u Zagrebu evakuiran zbog dojave o bombi. Policija: Bila je lažna

Crna kronika 14. ožu 202411:30 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

Na Županijskom sudu u Zagrebu zaprimili su dojavu da je u sudu postavljena bomba. Naknadno se ispostavilo da je dojava bila lažna.

Zbog dojave su sa suda evakuirani zaposlenici stranake i suci.

Tko je dojavio o bombi?

Iz Policijske uprave zagrebačke za N1 su potvrdili da je dojava o bombi zaprimljena oko 10.50 sati. Nakon toga policijske ekipe upućene su na teret. Obavljen je detaljan pirotehnički pregled, te je nešto iza 13 sati potvrđeno da je dojava bila lažna.

Doznajemo da je netko na telefonsku centralu suda dojavio da je u zgradi postavljena bomba, a zatim je službenica sa centrale tu informaciju proslijedila pravosudnim policajcima koji štite sud. Prema propisanoj proceduri organiziran je protueksplozijski pregled.

Matija Habljak/PIXSELL

Što je bio razlog dojave?

Inače, u 12 sati danas je na Županijskom sudu u Zagrebu trebalo biti nastavljeno suđenje skupini optuženih koja je eksplozivnim napravama uništavala bankomate i krala novac. U jednom od tih slučajeva jedan od pljačkaša vozilom je nasrnuo na policajca, pa je zbog toga optužen i za pokušaj teškog ubojstva.

Sat vremena kasnije, u 13 sati, bilo je zakazano suđenje višestruko osuđivanom muškarcu protiv kojeg se sada vodi proces zbog silovanja.

Dojave o postavljenim bombama nisu rijetkost. Propisi nalažu da se u takvim slučajevima rasprave prekinut i zgrada suda pregleda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!