Evo kako se Nizozemci dive Hrvatskoj unatoč porazu: “S razlogom su brončani”

Vijesti 15. lip 202308:19 0 komentara
Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je slavila protiv Nizozemske 4-2 (2-2, 0-1) i izborila finale Lige nacija u kojem će igrati protiv boljeg iz večerašnjeg ogleda između Španjolaca i Talijana. Unatoč porazu, nizozemski mediji, ali i trener i bivši igrači dive se Vatrenima i njihovoj izvedbi, a posebno kapetanu Luki Modriću.

Za Modrića kažu da se ne može potrošiti. “Ovaj 37-godišnji veznjak po tko zna koji put postavio je red u Hrvatskoj i zajedno sa sunarodnjacima srušio narančaste na koljena. Svoju je izvedbu nadopunio pogotkom u produžecima i ovacijama publike.”

Kako piše nizozemski NOS, hrvatski kapetan nije pokupio poštovanje i ovacije samo hrvatskih, već i domaćih nizozemskih navijača.

Nizozemski veznjak Frenkie de Jong koji poznaje Modrića iz Španjolske bio je oduševljen nastupom hravtskog kapetana. “Modrić je bio jako dobar, ali on je i inače jako dobar.”

Analitičar Rafael van der Vaart igrao je u Tottenham Hotspuru od 2010. do 2012. zajedno s Modrićem za kojeg kaže da ima nešto posebno u sebi. “Igrao sam kao desetka, on je bio iza mene i nikad mu nisi mogao uzeti loptu.”

Van der Vaart tvrdi da ga je upravo Modrić učinio velikim igračem. “Tako ja to vidim. Zato što je bio tako dobar, stvarno ključni igrač.”

Nizozemski trener Ronald Koeman poručio je da je hrvatska reprezentacija s razlogom uzela broncu na posljednjem Svjetskom prvenstvu. “S razlogom su treći na svijetu. Večeras su to opet pokazali. Teško smo to podnijeli. Napravili smo sve što smo mogli, ali smo bili i traljavi na trenutke.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!