“Filipović godinama dizao ruku za Bandića, nema autoritet koji bi imao Vanđelić”

Vijesti 23. velj 202117:31 > 17:43 0 komentara
N1

Rada Borić, saborska zastupnica Nove ljevice, gostovala je u Newsroomu i analizirala aktualnu političku situaciju u zemlji.

Saborska zastupnica ne vjeruje da će biti posljedice za osobe cijepljene preko reda. “Čuli smo i od Beroša da im treba još nekoliko dana da ‘pročešljaju’ što se sve dogodilo. Nije Dubrovnik jedini, bilo je i u Karlovcu… Dosad nitko nije dobio sankciju za prekoredno cijepljenje.

VEZANE VIJESTI

Prvo su se cijepili oni s vrha, a ne oni odozdo, kako je to bilo planirano. Napravili su obrnutu piramidu da se ponajprije cijepe privilegirani”, rekla je Rada Borić.

Masovnije cijepljenje je započelo, ali ne postoji koordinacije, neki su se prijavljivali na dva do tri mjesta, kazala je. “Već 30 godina imamo situaciju i u bolnicama, gdje sve pacijente naruče u isto vrijeme… Gdje su bili ljudi koji bi pomagali starijim sugrađanima koji su danas čekali u redovima”, pita se Borić i dodaje kako ne razumije da se ovo masovnije cijepljenje nije moglo bolje organizirati.

“Pupčana vrpca između Bandića i HDZ-a još uvijek dobro funkcionira”

Među kandidatkinjama za Zagrepčanku godine je i Alemka Markotić. U odboru za izbor je i Rada Borić, koja će biti protiv izbora ravnateljice Klinike za infektivne bolesti jer smatra da ima boljih kandidatkinja, a ovaj izbor pokazuje kako pupčana vrpca između Bandića i HDZ-a još uvijek dobro funkcionira.

“Mislim da se zaboravilo da su nagradu 2007. inicirale udruge da se ona donosi za promicanje ravnopravnosti spolova i afirmacije položaja žena”, rekla je.

“Plenković je planirao da Vanđelić bude njegov kandidat za gradonačelnika”

Natječaj za ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba neće biti poništen, a uskoro će se saznati hoće li na čelu ostati Damir Vanđelić, HDZ-ov nesuđeni kandidat za gradonačelnika Zagreba. Nakon što je Vanđelić odbio kandidaturu, Andrej Plenković je izjavio da ako je “privremeni, znači da će trajati određeno vrijeme“, zbog čega su krenula nagađanja kako bi na čelu Fonda mogao zasjesti netko drugi.

VEZANA VIJEST

“Kad kažete da je netko bio privremen, možete pretpostaviti da je za njega bila namijenjena neka druga uloga. Planiralo da da on bude HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, ali on nije pristao biti alibi kandidat. Bavim se jezikom, i ako me uzmete za privremeno, znači da za mene imate drugu namjenu”, prokomentirala je.

Bandića bi trebalo napadati za sve što je napravio gradu, a Filipović to radi nevješto, kaže, i nema taj autoritet koji bi imao Vanđelić. Osim toga, HDZ-ov kandidat četiri je godine dizao ruku u Gradskoj skupštini za Bandića, podsjetila je Borić.

“Za Zagreb treba pola državnog proračuna. građani su nestrpljivi, dolaze i lokalni izbori. Zasad ne znamo koji će biti prioriteti u obnovi”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!