Filipović i Komadina: Mnogi su nas se željeli riješiti, ali to ne ide tako

Vijesti 31. svi 202115:21
Izvor: N1 / Ranko Stojanac / ilustracija

Novi riječki SDP-ov gradonačelnik Marko Filipović i primorsko-goranski župan u šestom mandatu Zlatko Komadina rekli su u ponedjeljak da su ih se mnogi željeli riješiti i da su ih otpisivali, kao i SDP u Rijeci i županiji, ali da "to ne ide tako".

Zlatko Komadina je na konferenciji za novinare izjavio da su s koalicijskim partnerima PGS-om, HSU-om, IDS-om i HSS-om pokazali održivost, kontinuitet, stabilnost i kulturu dijaloga te da je to presudilo u izboru župana.

“SDP još uvijek prvi izbor Riječanki i Riječana”

Marko Filipović ustvrdio je kako se dokazalo da je SDP još uvijek prvi izbor Riječanki i Riječana. Upitan hoće li mu nedostatak iskustva predstavljati poteškoću u upravljanju gradom, odgovorio je da je osam godina zamjenik gradonačelnika te da poznaje svaki kutak, ne samo grada nego i gradske uprave.

“Vrijeme je za smjenu generacija. To smo u odradili u Rijeci drugarski i SDP-ovski. Iskustva mi ne fali, a energije još manje”, naglasio je Filipović te na pitanje što mu je bivši gradonačelnik Vojko Obersnel rekao nakon izbora, odgovorio da mu je poručio: “sad ću svima reći sve”.

Kada je riječ o prvim potezima, Filipović je rekao da slijedi konstituiranje Gradskog vijeća. Naveo je da se razgovaralo s PGS-om, s Možemo! i Akcijom mladih te Unijom Kvarnera. “Čuo sam se s Tomislavom Tomaševićem, čestitao sam mu i on mi je uzvratio. Nadam se da i tu otvaramo novo poglavlje u suradnji Zagreba i Rijeke i političke platforme Možemo! i SDP-a, jer ni u zagrebačkoj skupštini nema većine”, naveo je Filipović.

Sljedeći koraci su početak gradnje 90 stanova za mlade na Martinkovcu i dvaju gradskih vrtića, dodao je.

Komadini drago da će se Cappelli odmarati ove dane

Zlatko Komadina je, upitan hoće li se odmarati, kako mu je poručio HDZ-ov protukandidat Gari Cappelli, rekao da nema vremena za odmor ali da mu je drago da će se Cappelli odmarati ove dane. “Ima vremena da razmisli o svemu što je govorio. No, što se govorilo spada u izborni folklor i svima sve opraštam”, rekao je.

Na pitanje o sastavljanju većine u županijskoj skupštini, odgovorio je da je je javno uputio poziv na suradnju političkim grupacijama, ali da se do sad nitko nije javio. “Ne mislim nikoga moljakati, oni imaju svoju odgovornost”, istaknuo je.

“Nadam se da ću premijera Plenkovića viđati često i narednih mjeseci, kao što sam ga viđao ovih mjesec dana kad je promovirao ulaganja države u ovo područje. Zahvaljujem što država vraća novac naših građana i europski novac na projekte”, rekao je i dodao: “Možda bi bilo dobro da idem doživotno na izbore jer će stalno ulagati novac da bi me smijenili, a to im nikako ne ide a projekti ostaju”.

Marko Filipović je ocijenio da SDP na razini Hrvatske može biti umjereno zadovoljan rezultatima izbora. “Rijeka je osvjetlala obraz i ostala svjetionik socijaldemokracije u Hrvatskoj. Povećanje broja SDP-ovih gradonačelnika i načelnika općina pokazuje blagi rast SDP-a”, zaključio je Filipović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar