Filipović: Jedan je temeljni problem poteza Sanje Musić Milanović

Vijesti 07. srp 202207:03 > 08:12 11 komentara
Goran Stanzl/PIXSELL

Ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i bivši ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko FIlipović bio je gost Newsnighta.

Komentirao je slučaj Sanje Musić Milanović koja je slala mail školi svoga sina kako bi se požalila na profesoricu.

Kaže da mu je postupak predsjednikove supruge teško razumjeti.

“U svojih 10 godina kao Ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, moja djeca su išla u isto vrijeme Križanićevu u jednu od ove četiri gimnazije. Ja se niti jednom nisam pojavio u toj školi niti kao roditelj niti po službenoj dužnosti kao Ravnatelj Agencije. Pritom ne mislim da se roditelji ne trebaju infomrirati o svojim učenicima, ja sam to riješio tako da se moja supruga informirala. Ničim ja ne dovodim u pitanje pravo gospođe Milanović da se interesira za svoje dijete i za sve ono što se događa u školi”, rekao je Filipović.

Objasnio je i što smatra spornim.

“Jedan je temeljni problem što je ona to učinila sa svim onim primjedbama na rad škole odnosno predmetne nastavnice pet ili četiri dana nakon završetka nastavne godine. Da je to isto napravila tijekom nastavne godine u listopadu, prosincu, ožujku pa sve do 21. lipnja bilo bi apsolutno legitimno. Kad u javnom životu obnašaš neku funkciju, osobito kad je u pitanju ovako osjetljivo područje kao što je škola, naprosto moraš voditi računa o tome da vaša pojava u toj instituciji uvijek ima i tu dodatnu dimenziju. Apsolutno je pravo gospođe Milanović da brine o svom djetetu, međutim mislim da je vrijeme i način u kojem je to učinila bilo krajnje neprimjereno”, kazao je Filipović.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare