Filipović o suradnji s HDZ-om: Suradnja s izabranom Vladom je i moj zadatak

Vijesti 03. pro 202212:10 0 komentara
N1

Rijeka je proglašena najpametnijim velikim gradom i prvakom EU fondova, a nagradu Smart City komentirao je riječki gradonačelnik Marko Filipović u Novom danu.

“Mislim da smo dokazali da su digitalizacija i EU fondovi nešto o čemu će gradovi morati raditi u budućnosti, a Rijeka na tom radi još od 2005. Napravili smo niz usluga koje građani mogu obavljati iz svog doma. To su konkretno usluge koje se tiču upisa djece u vrtić, niz usluga koje su na portalu e-usluge, poput izdavanja zahtjeva, obrazaca te praktički omogućuju građanima da ne moraju dolaziti na šaltere Gradske uprave”, rekao je Filipović.

Riječki gradonačelnik kaže da je njegovim dolaskom na mjesto gradonačelnika u Gradskoj upravi bilo sistematizirano 560-tak radnih mjesta, a bilo je zaposleno 508 zaposlenika.

VEZANA VIJEST

“Danas se ta brojka kreće oko 480 zaposlenih. Želimo da se taj proces u budućnosti smanjuje u kontinuitetu što znači da se procesi racionaliziraju, a s dosadašnjih 15 odjela, svest ćemo ih na 10. Mi moramo misliti i na stanovnike koji nisu vični internetu, starije građane, pa moramo raditi i offline, kako bi se reklo”, rekao je te dodao: “Mislim da ono što smo obećavali u predizbornoj kampanji, da smo konkretnim potezima i ostvarili. U tri godine se može izgraditi ono što se nije izgradilo u prethodnim mandatima, primjerice Zapadna Žabica. Mislim da smo našli vrlo ozbljnog partnera i mislim da ćemo u Rijeci dobiti jednu modernu garažu s 800 parkirnih mjesta jer je to problem u gradu, a mičemo i automobile s rive”.

Filipović navodi kako je Rijeka trenutno najveće gradilište u Hrvatskoj.

“Neki projekti su generacijski projekti, ne treba uvijek gledati kroz političke naočale, ali kad se radi o projektima u Rijeci mislim da treba surađivati sa bilo kojom legitimnom Vladom u Hrvatskoj. Ne vjerujem da bi u pitanje došli značajni projekti u Rijeci ako Plenković ne bude na vlasti. Suradnja s bilo kojom legitimno izabranom Vladom je i moj zadatak. Na nacionalnoj razini sigurno neću glasati za Andreja Plenkovića nego za SDP””, rekao je riječki gradonačenik te je dodao: “Potencijal Rijeke su prepoznale i strane kompanije i ona se definitivno otvorila stranom kapitalu. Bitno mi je da investicije otvaraju nova radna mjesta”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!