Uvođenje reda u Saboru? “Plati sto kuna, pa povrijedi poslovnik koliko hoćeš”

Vijesti 27. ruj 202212:13 1 komentar
N1

Predstavnik talijanske nacionalne manjine i potpredsjednik Sabora Furio Radin u N1 studiju uživo komentirao je prijedlog da se kršenje poslovnika u Saboru novčano kažnjava, kao i rezultate parlamentarnih izbora u Italiji.

“Još je rasprava u tijeku. Ako mene pitate, ne bih ograničio povrede poslovnika, već bih ih novčano kaznio. Plati sto kuna, pa možeš povrijediti poslovnik koliko god hoćeš. Imamo novčanu kaznu i za nedolazak u sabor. Ako netko namjerno krši poslovnik replikama, to bi se trebalo direktno skidati s plaće. Postoje različiti prijedlozi, a o tome će govoriti predsjednik Sabora”, rekao je Radin.

VEZANE VIJESTI

Kako navodi, poslovnik je zakon i mora se donositi većinom svih zastupnika. “Oni krše zakon i smiju se. Ja to ne shvaćam. Moj osobni prijedlog bilo bi novčano kažnjavanje”, rekao je.

“Od kad sam u saboru bilo je svakakvih situacija. Kada je predsjedavao Stipe Mesić, nismo imali niti vrijeme koliko moramo govoriti, a rasprave su trajale isto. Ne znam je li bila riječ o pristojnijim zastupnicima, ili su se vremena promijenila. Stariji ljudi govore da je nekad bilo bolje, ali ja se ne slažem. Trebalo bi biti bolje sada”, rekao je.

Osvrnuo se na rezultate izbora u Italiji.

“Ne poznajem gospođu Meloni, pa ne mogu iznositi mišljenje. Pratio sam njen rad u parlamentu i ona poznaje sva pravila rada u politici. Odnos s Hrvatskom se u tom mandatu neće promijeniti. ostat će jednako dobar kao što je danas. Neće se promijeniti niti odnos prema talijanskoj nacionalnoj zajednici. Ono što se pripisuje gospođi Meloni dogodilo se 2014. godine u odgovoru an objavi na Facebooku. Od tada riječ Istra i Dalmacija nisu nikada spomenute. Jedna je stvar retorika vlade, a drugo retorika oporbe. Gospođa Meloni sada će preuzeti retoriku vlasti i morat će preuzeti stvari za koje oporba obično nije zainteresirana. Više sam nego siguran da ona Istru i Dalmaciju neće spominjati. Meloni će imati drugačiji stil komunikacije prema Bruxellesu”, rekao je Radin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare