Fizičar opisao kako bi izgledao život u slučaju nuklearnog rata

Svijet 26. ruj 202219:38 0 komentara
John MACDOUGALL / AFP / Profimedia / ilustracija

Nuklearni fizičar Tonči Tadić u N1 Studiju uživo govorio je o razornim posljedicama nuklearnog rata te je opisao kako bi izgledao život u slučaju nuklearnog rata.

“Nuklearni rat znači da se povlačite u skloništa, da oni koji su s vama ako umru, ne možete ih zakopati nego ih morate zamotati u najlon vreće i čuvati u skloništu 15 dana, da ostajete bez hrane i vode, da je oko vas spaljena zemlja. Nitko normalan ne želi osvojiti takvu Ukrajinu, što će mu takva uništena zemlja?! Zar itko misli da će samo jedna bomba dovesti do promjene na bojištu u Ukrajini? Jedna bomba tu ne znači ništa! Osim što otvara Pandorinu kutiju”, istaknuo je Tadić.

VEZANA VIJEST

“Svima mora biti jasno, kao što je jasno svakom nuklearnom fizičaru, da nuklearni rat nije samo bacanje bombe i velika lijepa gljiva koja se lijepo vidi na RT-u nego da postoji čitav niz oružja koja čak Ukrajina može upotrijebiti. Kad je neka nacija suočena s nuklearnim genocidom, onda joj nitko neće zamjeriti da upotrijebe apsolutno sve, a vidjeli smo već da je Ukrajina maštovita po pitanju korištenja oružja”, navodi Tadić pa napominje da osim klasičnih nuklearnih bombi postoje i radioaktivne bombe koje se mogu raznijeti iznad bilo kojeg cilja koji se čini zanimljiv i opravdan.

“Korištenje jedne bombe znači da Putin otvara Pandorinu kutiju gdje mu šamar može doletjeti ne samo iz NATO-a, nego iz same i Ukrajine pa čak i Kine”, ističe Tadić.

“Nuklerno oružje mi je odvratno i smatram da bi ga trebalo izbaciti iz upotrebe, ali moramo znati kako funkcionira da upozorimo druge”, zaključio je Tadić.

Cijeli razgovor s nuklearnim fizičarom Tončijem Tadićem pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!