VIDEO/FOTO Ogromni redovi za cijepljenje u Zagrebu

Vijesti 23. velj 202108:13 > 19:31
REDOVI, RED, GUŽVA, CIJEPLJENJE
Sanjin Strukic/PIXSELL/ilustracija

Povodom početka cijepljenja protiv koronavirusa za građane grada Zagreba u okviru druge faze cijepljenja osoba starije životne dobi kao i osoba s kroničnim bolestima, a koje je počelo danas u 9 sati, u sportskoj dvorani Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja, Ksaverska cesta 111.

Iako je cijepljenje počelo u 9, građani su se na lokaciji počeli pojavljivati već oko 6 sati, sve kako bi što prije dobili svoju dozu cjepiva.

“Čekam od 6 sati, ma samo da se cijepim i da to riješim, godinu dana živim kao časna sestra”, rekla nam je jedna građanka.

N1

Druga nam kaže kako bi, da može birati, izabrala AstraZenecino cjepivo.

“Ako ima AstraZeneca dobro, ako ne, nema veze. Imam podatke da je dobro, da možda nećemo nositi maske i da će biti dovoljno jednom se cijepiti”, kaže.

red, redovi, cijepljenje, gužva
Sanjin Strukic/PIXSELL

Još jedna Zagrepčanka bi AstraZenecino cjepivo. “Možda bih sa Zenecom jer je na starinski način rađena”, kaže nam.

O prekorednom cijepljenju govori: “Imam razumijevanja ako je preko reda cijepljenja neka starija gospođa, mama, ali mlađi – za to nemam razumijevanja”.

N1

Zbog prirode organizacije, protočnosti na cijepnom mjestu i izbjegavanja grupiranja građana, naglasak nije na osobama koje su teže pokretne ili nepokretne ili kojima lokacija cijepljenja uslijed uznapredovale životne dobi ili drugih okolnosti nije lako dostupna.

Za takve osobe organizirat će cijepljenje na mjestu koje im je lakše dostupno, odnosno bliže njihovim kućama (domovi zdravlja, liječnici obiteljske medicine) ili u njihovom kućanstvu putem kućnih posjeta ili mobilnih timova.

Tako će, u ovom slučaju, biti obuhvaćeno oko 900 osoba koje su se prijavile na cijepljenje liječnicima obiteljske medicine u gradu Zagrebu, a koje neće moći biti obuhvaćene s 30 doza cjepiva koliko je svaka ordinacija zaprimila za tjedan od 22. veljače.