FOTO / Grafiteri se narugali spornim porukama: Osvanule i u centru Zagreba

Vijesti 05. velj 202413:55 1 komentar
HND

Nakon objave poruka koje pokazuju da je odnos tadašnjeg predsjednika Županijskog suda i nekadašnje visoke dužnosnice HDZ-a bio drukčiji nego što ga je Turudić dosad opisivao, njihovo je dopisivanje osvanulo i na zagrebačkim fasadama.

Na dijelu zgrade Muzeja Mimara u centru Zagreba osvanula su dva velika grafita, citati iz poruka koje su razmijenili Ivan Turudić i Josipa Pleslić, ex Rimac.

“Di si, radosti” i “Di si, lipa” poruke su koje se sad nalaze i na zagrebačkom muzeju.

HND
HND
HND
N1

Podsjetimo, Jutarnji list objavio je detalje iz stotinjak poruka suca Turudića i bivše državne tajnice optužene za korupciju koji su se intenzivno dopisivali od 2016. do 2020.

Sadržaj mobitela Josipe Pleslić, koje je Uskok zaplijenio u istrazi afere Vjetroelektrane, svjedoči da su do njezina uhićenja 29. svibnja 2020. Turudić i ona razmijenili više stotina poruka i telefonskih poziva te se susreli više puta, među ostalim i na Županijskom sudu u Zagrebu čiji je Turudić bio predsjednik.

Turudić je u nedjelju u medijima odbacio sve optužbe, ponovio da je s bivšom kninskom gradonačelnicom i državnom tajnicom dobar poznanik te poručio da je još uvijek kandidat za šefa DORH-a.

Reakcija predsjednika Vlade, na čiju je inicijativu Turudić i predložen za kandidata šefa DORH-a, još se čeka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare