FOTO MUP-ove snage isporučile cjepivo po županijama

Vijesti 27. pro 202020:48
policija, cjepivo, koronavirus
Izvor: MUP

MUP-ove snage policije i Civilne zaštite isporučile su u nedjelju cjepivo protiv koronavirusa u 20 gradova u 20 županija, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova.

Cjepivo je rano jutros preuzeto u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ), kada je krenulo prvo vozilo, i to prema Dubrovniku. U 9 sati utovareno je zadnje vozilo koje je krenulo prema svome odredištu.

cjepivo, koronavirus, policija
MUP

Prijevoz cjepiva protiv koronavirusa je kroz sve etape pratila policija uz angažman interventnih jedinica policije policijskih uprava. Policijske su uprave bile u stalnom međusobnom kontaktu kako bi se izvršio pravovremeni prihvat vozila sa cjepivom bez zadržavanja i stajanja.

Cjepivo se distribuiralo županijskim zavodima koji će organizirati cijepljenje korisnika domova za starije, zdravstvenog osoblja koje radi s oboljelima od Covid-19 i djelatnika hitne medicine.

Prvih 9.750 doza cjepiva protiv Covida-19, tvrtke Pfizer-BioNTech, stiglo je jučer ujutro u Hrvatski zavod za javno zdravstvo stiglo, a 27., 28. i 29. prosinca je distribucija prvih doza cjepiva i cijepljenje građana u svim županijama.

Zasad je to simbolična količina cjepiva

Za sada to je simbolična količina cjepiva koje se dostavlja svim zemljama članicama EU čime počinju Europski dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca. Nakon toga svakog tjedna nam stižu nove doze što je sukladno planu cijepljenja.

cjepivo, koronavirus, policija
MUP
cjepivo, koronavirus, policija
MUP

Hrvatska je dosad naručila 5,6 milijuna doza cjepiva od raznih proizvođača za prvu fazu cijepljenja te dodatnih 300.000 doza za kraj 2021., kako bi se osigurao kontinuitet opskrbe cjepivom za slučaj da bude potrebno sezonsko cijepljenje svake godine.

Hrvatska sudjeluje u zajedničkoj nabavi cjepiva protiv Covid-19, koju provodi Europska komisija i cjepivo će biti dostupno u Hrvatskoj u isto vrijeme kad i u drugim zemljama Europske unije, podsjeća Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a.

Nabava se ugovara s više proizvođača i postupci još traju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar