FOTO / Nasukao se brod kod Raše sa 15 članova posade

Vijesti 17. tra 202409:48 1 komentar
MMPI

U utorak, 16. travnja oko 19.30 sati kod ulaza u luku Rašu došlo je do nasukanja broda koji plovi pod zastavom Tanzanije, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastukture.

Na brodu se u trenutku nasukanja nalazilo 15 članova posade egipatske nacionalnosti, koji nisu ozlijeđeni, a nije uočeno ni onečišćenje mora.

MRCC je obavijest o potrebi za asistencijom remorkera dobio nešto iza 19 sati, zbog jakog vjetra i bojazni da brodu prijeti nasukanje na poziciji kod ulaza u luku Rašu.

Lučka kapetanija Pula obavijestila je MRCC da je remorker isplovio iz Raše prema brodu. Do nasukanja broda došlo je o oko 19.30 sati, na 40 metara od obale i na dubini između 2 i 5 metara.

MMPI

Kod broda se na poziciji od sinoć nalaze remorkeri koji će ga tijekom dana, a ovisno o vremenskim prilikama, pokušati odsukati s pozicije.

Aktivnosti se odvijaju u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula koja je na poziciji, a u čijoj će se nadležnosti provoditi i očevidne radnje o ovoj pomorskoj nesreći, priopćili su iz Ministarstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare