FOTO | Pijan vozio trudnicu pa sletio s ceste u provaliju, izvlačio ih HGSS

Vijesti 11. lis 202308:32
HGSS Varaždin

Prava se drama odvijala u okolici Ivanca, a u pomoć su morali priskočiti i pripadnici HGSS-a. Kako je izvijestila policija, prometna nesreća se dogodila u nedjelju oko 19.15 sati u Prigorcu u Varaždinskoj županiji.

“Muškarac starosti 36 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,76 promila, šljunčanom lokalnom cestom iz smjera vrha Ivanščice u smjeru Prigorca.

Prilikom izlaska iz blagog lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem te prešao u lijevo van ceste i sletio niz provaliju. Vozilo se pritom prevrnulo na lijevu bočnu stranu. U nesreći su ozlijeđen vozač i troje putnika od 22, 43 i 39 godina.

HGSS Varaždin

Na mjesto događaja su uz policijske službenike izašli i pripadnici HGSS Ivanec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanec poradi izvlačenja sudionika prometne nesreće. Svim ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici”, rekli su u policiji.

HGSS Varaždin

Među unesrećenima i trudnica

U varaždinskom HGSS-u kažu kako su u nedjelju oko 20 sati primili dojavu putem centra 112 o izlijetanju osobnog automobila na makadamskoj cesti Ivanščica – Prigorec. Na teren odmah izlazi 12 članova HGSS-a Varaždin s drugim interventnim službama, prenosi Danica.

“U automobilu koji je sletio 40-ak metara na izrazito strm i nepristupačan teren nalazile su se četiri osobe s ozljedama izvan životne opasnosti. Djelatnici hitne pomoći prvi su stigli na mjesto nesreće te odmah zbrinuli ozljede glave, prijelom ruke, nagnječenja prsnog koša.

Među unesrećenima je bila i trudnica. Članovi HGSS-a izradili su sisteme za podizanje te uz pomoć brdskih nosiljki izvukli unesrećene do glavne makadamske ceste. Svi su predani hitnoj službi oko 21 sat”, otkrili su iz varaždinskog HGSS-a.

Sreća u nesreći je da su svi stabilno i da nitko nije životno ugrožen. Jer ovo je doista bila strašna prometna, priznaju i HGSS-ovci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.