FOTO Policija otvorila torbu “dostavljača” Glova i Bolta, imali su što vidjeti

Vijesti 26. srp 202316:59 6 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL / Ilustracija

Carinski službenici iz Zagreba spriječili su domišljat pokušaj nezakonite prodaje cigareta i duhana na gradskoj tržnici u Zagrebu.

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Zagreba carinski službenici uočili su na gradskoj tržnici Volovčica mušku osobu kako u jednoj ruci prenosi žutu torbu s natpisom “Glovo“, a u drugoj ruci zelenu torbu s natpisom “Bolt“.

Carina RH

Zbog sumnje da navedeni u torbama za dostavu hrane skriva duhanske proizvode koje prodaje na prostoru tržnice carinski službenici su zaustavili navedenu osobu i izvršili pregled torbi koje je prenosio.

Pregledom sadržaja navedenih torbi u njima je pronađeno ukupno 7.320 komada (366 paketića) raznih vrsta cigareta i 400 grama sitno rezanog duhana, bez duhanskih markica Ministarstva financija RH, a koji su duhanski proizvodi namijenjeni daljnjoj prodaji na tržnici Volovčica.

Carina RH

Protiv osumnjičenog će Služba za mobilne jedinice Zagreb nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina. Pronađena roba je oduzeta, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za obračun i naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 1.103,64 EUR.

Carina RH

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare