FOTO/VIDEO Naglo raste Kupa, Karlovčani pozvani na oprez!

Marin Gerić

Zbog jake kiše i nevremena u četvrtak u mnogim dijelovima Hrvatske zbrajaju se materijalne štete, a Gorski kotar se sprema i za obranu od poplave.

Radi oborine koja je pala i još uvijek pada na gornjem toku Kupe, došlo je do naglog porasta vodostaja te ulaska u mjere obrane od poplava s daljnjom tendencijom porasta, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Izvanredno stanje obrane od poplava proglašeno je za Selo Kupa, selo Hrvatsko. Na tom se području nalazi nekoliko kuća, nema dojava o ugroženosti.

Sutra i tijekom dana i u Karlovcu se očekuje ulazak u mjere obrane, a vrh vodnog vala očekuje se s petka na subotu, dodaju.

U 24 sata palo je preko 100 litara kiše u Gorskom kotaru.

U galeriji pogledajte kako ondje izgleda situacija:

N1 / Ranko Stojanac
N1 / Ranko Stojanac
N1 / Ranko Stojanac
N1 / Ranko Stojanac
N1 / Ranko Stojanac
Marin Gerić
Marin Gerić
Marin Gerić

Srušena stabla u Delnicama

Grad Delnice na Facebooku je objavio fotografije srušenog stabla.

“Neprohodna je cesta od Razloškog okruga prema Razlogama zbog odrona i srušenog stabla. Gradska služba Grada Delnica za nerazvrstane ceste je na putu”, napisali su, a u slijedećoj objavi dodali:

“Ako su vam potrebne vreće pijeska za zaštitu od poplava, kontaktirajte broj 812-131 ili broj 207-093.”

Jake kiše i u Karlovcu

Nevrijeme je poharalo i područje Karlovca.

“Zbog nevremena i jake kiše koja je pogodila Karlovac sinoć i jutros, molimo građane za oprez. U tijeku su radovi aglomeracije i vrelovoda te su i gradilišta pogođena nevremenom i ceste su mokre. Sve dežurne službe su na terenu, dodatno se pregledavaju sva otvorena gradilišta i osiguravaju se za prolaz građanima”, izvijestili su iz grada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.