FOTO Snažno nevrijeme poharalo nekoliko županija i napravilo veliku štetu

Vijesti 13. srp 202320:30 0 komentara
MUP

Nevrijeme praćeno kišom i tučom u popodnevnim satima zahvatilo je područje više županija.

Ministarstvo unutarnjih poslova na svojim službenim stranicama je objavilo odakle su sve stizali žurni pozivi zbog posljedica olujnog nevremena.

Grad Zagreb i Zagrebačka županija

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je u popodnevnim satima, zbog olujnog nevremena praćenog kišom, tučom i vjetrom više dojava građana s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, najviše grada Vrbovca zbog oštećenih objekata (krovovi kuća), srušenih stabala na prometnice te oštećenih električnih i telefonskih kablova. Na teren su upućene nadležne službe radi sanacije.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je u popodnevnim satima 30-ak dojava građana sa šireg bjelovarskog područja zbog kratkotrajnog olujnog nevremena koje je prouzročilo rušenje stabla na privatne posjede i prometnice, potrgane električne kablove te prekid u opskrbi električnom energijom. Na terenu su intervenirali vatrogasci JVP Bjelovar, djelatnici Cesta d.d. i P.Z.C. Bjelovar te djelatnici Elektre Bjelovar. Prema informacijama Elektre Bjelovar, zbog ispada dalekovoda, potrošači šireg područja Gudovca, Prgomelja i Stančića su bez električne energije do daljnjega. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Virovitičko- podravska županija

Snažno nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom, ponegdje i veličine oraha, zahvatilo je u popodnevnim satima područje Virovitice i okolice, općine Suhopolje i Sopje te Gornjeg Miholjca. Vjetar je lomio grane, rušio drveće, stvorio štete na plastenicima i gospodarskim objektima te prouzrokovao privremene zastoje na prometnicama.
Županijski centar 112 Virovitica od 18:35 do 18:45 sati zaprimio je 47 dojava o srušenim stablima na cestama i banderama te oštećenim krovovima.

MUP
MUP
MUP
MUP
MUP

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!