FOTO / Snijeg zabijelio Platak, tanki sloj i na Sljemenu, evo što očekivati idućih dana

Vijesti 07. sij 202416:16 0 komentara
Platak: Goran Kovacic/PIXSELL

Kao što je najavio naš meteorolog Bojan Lipovšćak nad naše sjeverozapadne krajeve i sjeverni Jadran stigao je hladan zrak uz pojačanje sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Zahlađenjem je i kiša u unutrašnjosti prešla u susnježicu i snijeg.

Fotografije sa Sljemena i Platka pokazuju da je na većim nadmorskim visinama snijeg već pao. Platak je potpuno bijel, a na Sljemenu vlada prava zimska atmosfera premda ralice još možda i nisu potrebne.

U galeriji pogledajte kako je to danas izgledalo:

Sljeme: Jurica Galoic/PIXSELL
Sljeme: Jurica Galoic/PIXSELL
Platak: Goran Kovacic/PIXSELL
Platak: Goran Kovacic/PIXSELL

Prema podacima DHMZ-a u 7 ujutro izmjereno je 8 centimetra snijega na Zavižanu.

Cijela Hrvatska je pod DHMZ-ovim upozorenjima. Područje Sjevernog Jadrana nalazi se u crvenom zbog upozorenja na vjetar i moguću olujnu buru čiji udari vjetra mogu doseći 65 do 120 km/h.

Žuto upozoranje izdano je za srednju i sjevernu Hrvatsku, i to zbog padalina. Skliski su kolnici zbog susnježice i snijega, mjestimice će nastati snježni pokrivač, a na sjeveru moguć i deblji. Visina novog snijega očekuje se do 8 cm, rekli su iz DHMZ-a.

Osim toga, poslijepodne i navečer zbog pritjecanja hladnog zraka sa sjeveroistoka očekuje se osjetan pad temperature, prognozirao je naš Bojan Lipovšćak.

Što očekivati u nastavku tjedna?

Sutra, u ponedjeljak, pretežno oblačno sa slabim snijegom u unutrašnjosti i kišom na Jadranu i uz Jadran. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti od -4 do 0, na Jadranu oko 4.

Vjetrovito, puhat će umjeren do jak sjeverac i sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka, a u podvelebitskom primorju olujna bura.

Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti od -1 do 3, na Jadranu oko 8. Navečer u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu prestanak oborine, zbog vjetra osjet topline bit će za 3 do 5 stupnjeva niža temperatura.

U nastavku tjedna promjenjivo oblačno, suho vrijeme sa sunčanim razdobljima. Noćne temperature u unutrašnjosti u meteorološkom zaklonu na 2 metra visine iznad tla do -10 a na Jadranu i uz Jadran oko 2C. Najviše dnevne u unutrašnjosti oko 2 a na Jadranu oko 8.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!