FOTO Uhićeni kripto-prevaranti iz Rijeke stigli na sud: Sazvana izvanredna presica

Vijesti 15. stu 202310:18 1 komentar
Nel Pavletic/PIXSELL

Primorsko-goranska policija iznijet će na konferenciji za novinare detalje kriminalističkog istraživanja Luke Burazere i Eugena Travalja uhićenih dan ranije pod sumnjom da su prevarili veliki broj građana koji su investirali i trgovali s kriptovalutama.

Nakon uhićenja u utorak navečer u Rijeci, Burazer i Travalj stigli su na riječki sud, javlja Večernji list.

Nel Pavletic/PIXSELL

Konferencija za novinare na kojoj će predstavnici primorsko-goranske policije prezentirati rezultate opsežnog kriminalističkog istraživanja nad počiniteljima kaznenih djela prijevare, počinjenih na štetu velikog broja građana bit će održana u 12,30 sati, najavila je policija, ne navodeći imena osumnjičenika.

Dvojica uhićenika su vlasnici propale tvrtke za trgovanje kriptovalutama “BitLucky”, a u utorak navečer je objavljeno u medijima da ih je uhitila policija i odvela na kriminalističko istraživanje. Navodno su uhićeni u Rijeci, po nalogu riječkog Općinskog državnog odvjetništva, a sumnjiči ih se za prijevaru ulagača u vrijednosti više desetina milijuna eura.

Ulagači tvrtke za trgovanje kriptovalutama “Bitlucky” krajem kolovoza su upozorili da je taj slučaj mjesecima bez pomaka, ističući da je riječ o najvećoj kripto prevari na ovim prostorima.

Nel Pavletic/PIXSELL

Njima se Burazer posljednji put javio e-mail porukom 18. svibnja, obavještavajući ih da je “tvrtku doveo u stanje krize”. Otada mu se izgubio svaki trag, ali je 30. srpnja dao intervju Jutarnjem listu, u kojem je odbacio optužbe, ali nije otkrio svoju lokaciju.

Nel Pavletic/PIXSELL

Ulagači su istaknuli da je njih više stotina podnijelo kaznenu prijavu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare