FOTO/VIDEO Nevrijeme diljem Hrvatske: Izlilo se more u Splitu i Zadru, zabijelile se Fužine

Vijesti 03. stu 202312:01 > 14:05 0 komentara

Nevrijeme s jakim pljuskovima u petak je zahvatilo dio Hrvatske, a prognostičari DHMZ-a izdali su crveno upozorenje za riječko, kninsko i splitsko područje zbog grmljavinskog nevremena praćenog olujnim vjetrom i ponegdje moguće tuče, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite u četvrtak poslijepodne.

Kkao javlja RiMeteo, Fužine su se zabijelile zbog količine leda koja se sručila na mjesto.

Hrvatske vode objavile su upozorenje zbog značajnog porasta vodostaja rijeka Mure, Drave i Save.

“Obilna akumulirana oborina na području Hrvatske te uzvodnih susjednih država uzrokovat će značajan porast vodostaja rijeka Mure, Drave i Save. Prema hidrološkim modelima i daljnjoj prognozi obilne oborine očekuje se nagli porast vodostaja i na manjim pritocima”, upozoravaju iz Hrvatskih voda i dodaju:

“I danas, zbog obilne i intenzivne oborine te grmljavinskih pljuskova na području Gorskog kotara, Like te cijelog Jadrana i njegove unutrašnjosti postoji mogućnost pojave bujičnih i urbanih poplava.”

U Zadru je poplavljena i riva.

Na nekim dijelovima Zadra more je ušlo u dvorište kuća.

Split je zahvatilo olujno jugo pri čemu se more izlilo na obalu.

Ivo Cagalj/PIXSELL

Jaka kiša u šibenskom zaleđu stvarala je probleme i na prometnicama.

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

DHMZ je objavio kako rastu vodostaji rijeka, a najgora situacija je s Dravom, Murom i Savom. “Sava donosi velike količine vode u Hrvatsku gdje bi prema zadnjoj hidrološkoj prognozi danas tijekom poslijepodneva i večeri mogla donijeti do maksimalno 2300 m3/s, a tijekom sutrašnjeg dana će blago opadati”, priopćili su.

“Tijekom proteklih desetak dana meteorološke postaje DHMZ-a su zabilježile iznimno velike količine oborine na slivu rijeke Kupe što se već prethodnih dana odrazilo na njezine nove maksimalne vodostaje. Trenutne oborine u Gorskom Kotaru uzrokuju ponovni nagli porast rijeke Kupe, naročito u njenom gornjem toku. Tijekom vikenda prognozirane su daljnje oborine te se očekuje značajan porast vodostaja na cijelom slivu rijeke Kupe uključujući Dobru, Mrežnicu, Koranu i Glinu”, upozorili su i dodali kako je slična situacija i na slivu rijeke Une s očekivanim maksimumom u Hrvatskoj Kostajnici u noći s ponedjeljka na utorak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!