FOTO Zbog oluje se oglasila i policija s upozorenjem, jedna osoba ozlijeđena

Vijesti 04. velj 202315:03 0 komentara
MUP

Olujno nevrijeme zahvatilo je danas gotovo čitavu Hrvatsku s naglim i snažnim udarima vjetra.

DHMZ je stoga oglasio crveni alarm za cijelu obalu uz izuzetak Istre, za koju je upaljen narančasti alarm. Za cijelu sjevernu Hrvatsku upaljen je narančasti alarm, a žuti za ostatak zemlje.

Najviše intervencija bilo je, očekivano, u Zagrebu gdje  je tijekom prijepodnevnih sati zaprimljeno više dojava građana da je grada došlo do pada stabala i grana na prometnice i parkirana vozila, padanja dijelova fasade sa zgrada, oštećenja limova na krovovima, semafora i telefonskih stupova, priopćila je policija.

MUP

U Zagrebu je jedna osoba ozlijeđena te je na mjesto događaja odmah upućena hitnu medicinsku pomoć. Na području Zagrebačke županije zaprimljeno je nekoliko dojava kako je na području Prilipja, Pleševice i Zaprešića uslijed jakog vjetra došlo do prekida opskrbe električnom energijom.

MUP

U Osijeku je tijekom prijepodnevnih sati zaprimljeno više od 100 poziva vezanih uz posljedice jakog vjetra koji je na mahove iznosio preko 90 km/h. Uslijed jakog vjetra na području cijele županije došlo je do pada stabala na prometnice, osobna vozila, pješačke staze, električnu i telefonsku infrastrukturu, podizanja krovova i ploča krovišta te reklamnih panela.

Došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom na području Đakova, Našica i Belog Manastira.

MUP

Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio je više dojava o prekidu u opskrbi električnom energijom na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana, dok je Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je danas do 13 sati 16 dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra te o svima obavijestio nadležne službe.

MUP

U Virovitici je zaprimljeno 30-ak dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra te o svima obavijestio nadležne službe. Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je više dojava o srušenim stablima i stupovima ulične rasvjete te o svima obavijestio nadležne službe.

MUP

Lična je situacija u u Krapinsko-zagorskoj županiji gdje je Županijski centar 112 Krapina zaprimio je više dojava da je zbog jakog vjetra došlo do oštećenja dalekovoda te su bez opskrbe električnom energijom Gornja Stubica, dio Zlatara i naselje Petruševec.

MUP

Također, Županijski centar 112 Koprivnica zaprimio je nekoliko poziva o srušenim stablima te električnim i telekomunikacijskim stupovima. Iz policije dodaju kako su sve nadležne službe na terenu te rade na sanaciji štete.

“Savjetujemo građane da budu na oprezu jer postoji rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana, oštećenih konstrukcija i letećih krhotina”, upozorili su.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!