Franković: Đogaš je odličan izbor. U drugi krug se kreće s nule, nema razlike

Vijesti 27. lip 202213:54 > 15:53 0 komentara
N1

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković, koji je dao potporu neovisnom kandidatu Zoranu Đogašu, u emisiji N1 studio uživo komentirao je prvi krug izbora u Splitu te turističku sezonu.

“U drugom krugu se kreće s nule, nema razlike. Imamo veliki broj primjera da su kandidati kojima je malo neodstajalo gubili u drugom krugu”, rekao je.

vezana vijest

Istaknuo je da je Đogaš osoba koja nije bila široko poznata te je u manje od mjesec dana postigao jedan dobar rezultat. Da je imao više vremena, par mjeseci koliko je potrebno kampanjama da se razviju, rezultat bi bio znatno veći, smatra.

“Đogaš je odličan izbor i kvalitetan kandidat. Netko tko se prije mjesec dana nije ni bavio politikom zaista je sjajnom brzinom to sve savladao. Potencijala za drugi krug ima, a ako izgubi njegova karijera ne bi trebala prestati jer smo pronašli izvrsnog čovjeka bez bilo kakve mrlje”, poručio je.

Dodao je kako je vrlo važno istaknuti činjenicu da HDZ nije isprovocirao izbore u Splitu.

“Isprovocirao ih je gospodin Puljak očito željeći postići veću većinu u gradskom vijeću. Mislim da mu je to bio osnovni motiv i da se zbog toga odlučio za prijevremene izbore”, tvrdi.

“U potpunosti kontroliramo dubrovački turizam, ugostitelji su zadovoljni s prihodom”

Komentirajući turističku sezonu naglasio je da su zadovoljni s trenutnim rezultatom. Dubrovnik bilježi 68 posto uspoređujući s 2019. godinom, ali i dalje strepe vezano za koronavirus i potencijalna ograničenja.

“Ide ka boljemu, očekuju se odlična podsezona. U potpunosti kontroliramo dubrovački turizam, ugostitelji su zadovoljni s prihodom. Postavili smo duborvački turizam na temu održivosti onakav kakav on treba biti”, naglasio je.

vezana vijest

Došlo je do blagog povećanja cijena, kako navodi, ništa dramatično. “Imate luskuzne restorane, ali i restorane koji su dostupni svima. Dubrovnik je otvoren i pristupačan za sve”, tvrdi.

Dodaje kako je problem s radnom snagom velik jer smo iscrpili susjedna tržišta, radna snaga dolazi iz udaljenih zemalja.

“Dubrovnik je jedan od rijetkih gradova koji je napravio korak ka održivom turizmu. Nalazi se na listi gradova koji se prepoznaju po održivosti. Uveli smo reda na javnim prostorima kako bi ih proširili za građane i goste. Vidi se značajan napredak”, zaključio je gradonačelnik Franković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!